Pola miliona eura grant za zaobilaznicu na primorju

Pola miliona eura grant za zaobilaznicu na primorju

3067
4
Podijeli

Ministarstvo sabraćaja i pomorstva dobilo je grant sredstva u iznosu 500.000 eura od Investicionog okvira za Zapadni Balkan za realizaciju tehničke pomoći za razvoj projekta zaobilaznica na crnogorskom primorju. Njemačka razvojna banka (KfW) je vodeća finansijska institucija, koja je podržala Crnu Goru na ovom projektu, još u fazi apliciranja, saopšteno je iz Ministarstva.

ministarstvo-saobracaja-prezentacija-zaobilazniceU Ministarstvu saobraćaja i pomorstva danas je održana prezentacija rezultata prve faze Studije izvodljivosti u okviru koje su analizirane tri obilaznice oko primorskih gradova, Herceg Novi, Budva i Bar, na trasi brze saobraćajnice.

Picerija i restoran

Prostornim planom Crne Gore i Strategijom razvoja saobraćaja iz 2008. predviđena izgradnja brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja, kao longitudinalnog koridora koji povezuje Crnu Goru sa Hrvatskom, BiH i Albanijom. Brza saobraćajnica duž crnogorskog primorja, kao primorska varijanta jadransko – jonskog koridora uvrštena je u glavnu saobraćajnu mrežu Crne Gore u okviru Berlinskog procesa i Agende povezivanja.

zaobilaznica-hn-projekatNa trasi brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja postoji urađen glavni projekat prelaza preko bokokotorskog zaliva (most Verige, 2004), kompletan idejni projekat obilaznice oko Tivta (2011) i idejni projekat obilaznice oko Bara (2015), dok za ostatak trase postoji nivo generalnog projekta, koji je uradio IGH 2008. godine. Trasa brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja, čija ukupna dužina iznosi 108 km, obuhvata obilaznice oko Herceg Novog, Tivta, Budve i Bara, i ključni objekat na trasi je most “Verige”.

 

4 Komentari

  1. A sto se bunite i ne budite pesimisti, vidite da projekat vec postoji, istini za volju nije bas detaljni ,ali je projekat, od necega se mora poceti, ha projekat, objesite macki o rep.
    1    0

Ostavite komentar

*

code