Pola Mitrović proslavila 105. rođendan

Pola Mitrović proslavila 105. rođendan

5753
5
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Najstarija Novljanka, Pola Mitrović iz Bijelskih Kruševica, iz zaseoka Kalimož, napunila je danas 105. godina. Njena mlada prijateljica, Dragana Vodovar sa majkom Stankom, vrlo često je posjećuje u Domu starih u Risnu. Dragana nam je poslala fotografije sa ovog neobičnog slavlja.

pole mitrovic 105 godina 1Za rođendansku proslavu pobrinule su se one, rođaka Sofija koja živi u Domu sa Polom i koja je 12. jula proslavila 86. rođendan. Ali tu je stalno i ljubazno osoblje Doma, a sjetile su se njenog rođendana i članice NVO Bonaca iz Zelenike.

Picerija i restoran

Baka Pola je i dalje krepka, raspoložena starica. Razgovara smisleno sa svojim gostima, za što joj godine nijesu velika prepreka. Još je puna duha i raduje se proslavi rođendana uz cvijeće, tortu i druge poklone. A najviše je raduje posjeta, priča nam Stanka Vodovar:

– Prijatelji smo preko 30 godina. Mi živimo u Bijeloj i svakih osam dana posjećujemo Polu. Ona je odlično. Lijepo govori, mada malo slabije čuje, pa joj polako treba govoriti. Vidimo da se lijepo ovdje staraju o njoj. Dolazimo iz čiste ljubavi prema starici koja dobro nosi svoje godine i voli život – kaže nam Stanka.

Lijepa starica Pole se nikada nije udavala, iako joj je sedam prosaca zakucalo na vrata. Bila je ljepotica, pa je i interesovanje momaka bilo veliko, ali svima je rekla “ne” .

„Sudbina je to”, kazala nam je Sofija. Polin brat je otišao u Australiju gdje je živio i imao potomstvo, a sestra joj se udala u Boki. Pole je živjela sa roditeljima, a kada su oni umrli ostala je sama.

5 Komentari

  1. Dragoj teta Poli, s malim zakašnjenjem sretan rođendan iz Zagreba (g-đa Pola je inače rodica moje babe Darinke Seferović rođ. Mitrović iz Kalimoža a kasnije Bijele).
    1    0
  2. Sa srecom da ih nosis draga Pola i da ti se radujemo i 110 rodjendanu. Da nijesi odbila prosce, sigurno ne bi dozivjela ovoliku starost. Ovako nije bilo nikog da te nervira.
    0    0

Ostavite komentar

*

code