Policija spriječila sukob oko formiranja novog Savjeta MZ Srbina

Policija spriječila sukob oko formiranja novog Savjeta MZ Srbina

22
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_22Zbor građana MZ Srbina, na kojem je trebalo da se izabere Savjet i predsjednik Mjesne zajednice, prema navodima gađana, koji su željeli da sačuvaju identitet, okončan je u nedjelju dolaskom interventne jedinice policije. Verbalna polemika, a umalo i fizički sukob trajali su sat i po.

Okidač za konflikt, navodno je bilo prisustvo predstavnika Izbora koji nisu birači ove MZ, a koji su došli sa gotovim predlogom članova Savjeta i predsjednika, što je protivno zakonu o Mjesnim zajednicama.

Picerija i restoran

Oko 60 građana su htjeli da izaberu istinskog domaćina na čelo MZ, pričaju nam mještani. Članove Savjeta biraju građani prisutni na zboru, a onda  Savjet bira predsjednika. Registrovali su one koji nijesu sa Srbine, kao i prisustvo jedne osobe iz MZ Stari grad, koja je čak bila i predložena za člana Savjeta MZ Srbina.

“Za predsjednika je predložen čovjek koji ima 77 godina i koji je član Izbora, a koji zbog zdravstvenog stanja ne može obavljati ovu odgovornu funkciju. Na sastanku se čulo od nekih članova DPS-a, da oni podržavaju svog koalicionog partnera, što je izazvalo poseban revolt građana” – navode mještani.

Tvrde i da su predstavnici Izbora zvali interventnu jedinicu plašeći se fizičkog sukoba sa građanima.

Iz lokalne samouprave su potvrdili da je došlo do prekida zbora građana MZ Srbina. Međutim, kao  razlog navode  nepoznavanje ili pogrešno tumačenje Odluke o mjesnim zajednicama.

“Određeni broj građana je bio mišljenja da je povrijeđena procedura, što nije odgovaralo činjeničnom stanju. Istina je da su pojedini građani smatrali da postoje neregularnosti u predaji listića na kojima su bila imena predloženih kandidata sa potpisima građana prisutnih na zboru, kao i zbog predlaganja članova Savjeta pismenim putem” – saopštili su iz kabineta predsjednice.

Objašnjavaju i da je predstavnik Opštine Herceg Novi na zboru pokušao da građanima u više navrata pojasni Odluku. Međutim, nakon upućenih uvreda i provokacija, radno tijelo je odlučilo da prekine zbor. O nastavku, odnosno novom zakazivanju, javnost će biti blagovremeno obaviještena, zaključuju iz lokalne uprave.

22 Komentari

 1. Pošto Izbor i slični od kojih je nastao stalno insistiraju da izbori budu slobodni neka sebe disciplinuju,neka svojim primjerom pokažu.Iako je Izbor u vlasti on je vazda opozicija državi koja pokušava da upristoji građane i zavede red i rad.Jedno pričaju,a drugo rade,da bi imali što da pripisuju drugome.

 2. A u našoj MZ sve mirno i namješteno prošlo, jer su došli na zbor kulturni i mirni građani kojima nije bilo do reagovanja na izrazito nekulturno i nevaspitano ponašanje podržavaoca Izborovog izbora.Razočarenje mladih neiskusnih ljudi će se odraziti kroz vrijeme, mada to nije ništa novo,jer se vazda tako biralo.

 3. Samo da se izabere neko iz DPS-a jer ovi, do sada, SNP-ovci i pristalice kontra crnogorskog teritorija, zele da devastiraju sve kako bi kasnije rekli eto unistise vas vasi Crnogorcki. E necete to docekati jer sreca pa imamo nesto u cemu smo bolji, a to je u pameti. Nemojte se uvrijediti i sada poceti da pogrdne rijeci bacate jer ce se i uvrijediti bas oni cija pamet nije presla nivo kriterijuma da se postane normalan.

 4. @Topla
  Nisi mi jasan/na. Kažeš ‘izabran SNP jer niko neće da sarađuje sa ovom nesretnom vlasti’. Pa vlast je valjda DPS-Izbor? Zašto njih nisu izabrali nego SNP ako je prošlost i ne valja? Nisi mi jasan/na opet. I bogami varaš se kad kažeš ‘i ostala boranija’. DPS nije boranija, ima vlast.

 5. sastav savjeta mz kamenari isto je ranije utvrdjen i serviran. smijurija za gradjane.vise niko pametan i ne ide na zbor gradjana da se ne ponizava .S R A MO T A, A NAS NOVAC R A S I P A J U NA RUKOVODECE NEZNALICE.

 6. Snp je do sada dao pun doprinos za razvoj Tople! Hahahaha!!!. Sad je izabran kadar snp posto niko nije htio da saradjuje sa ovom nestretnom vlasti…Snp je proslost za ovaj grad kao i izbor i ostala boranija!!!

 7. Građani,probudite se i idite na te zborove.Ako ništa drugo,zabavicete se i vidjeti kako radi hijerarhija DPSa.Od najmanjeg do najvažnijeg člana,svi složno,kao igranka.

 8. Nemam pojma sto se tamo zbilo, ali gradjani pojma nemaju. Nije istina da Savjet bira Predsjednika,nego i predsjednika i svakog pojedinacnog clana Savjeta biraju gradjani glasanjem na zboru.

 9. ko je bio u Dvorani Park kad su birani clanovi mjesnog odbora MZ Herceg Novi, taj zna da smo dotakli dno, u ljudskom,gradjanskom i svakom.pogledu.zena je predlagala da se iz Savjeta izbaci Zile Budec!!Glasanje bilo neregularno.Olivera Doklestic nije dobila 20od 80glasova.Samo podobni za MZ!!Kako li se tek brani neka vaznija stolica!!Zivotom!?

 10. Ma nemoj birani kadrovi DPS_a i Izbora nego koji će da neće opet SNP_e ai Nove i PZPea kao i protekla tri mandata.Naravno da neće.Ali da treba birati sposobne tu se slažem

 11. U svim mjesnim zajednicama birani su podobni clanovi DPDsa i IZBORA a ne ugledni gradjani sto je izazvalo veliko razocarenje i ponizenje gradjana.

Ostavite komentar

*

code