Policija u Herceg Novom u akciji “Mimoza” uhapsila tri osobe: Zelenaštvom zaradili...

Policija u Herceg Novom u akciji “Mimoza” uhapsila tri osobe: Zelenaštvom zaradili pola miliona eura?

26
Podijeli

U nastavku akcije u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa policija u Herceg Nom je liišila slobode tri lica, članove orgnaizovane kriminalne grupe Kavač, zbog sumnje da su počinili zelenaštvo. Istovremeno oduzeti su blindirano vozilo sa bunkerom, novac, ugovori i sredstva plaćanja i komunikacije, saopšteno je iz Uprave policije.

U kodnoj akciji „Mimoza“službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije su, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi , uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice i Posebne jedinice policije, lišili slobode Š.R. (34), I.A. (31). i G.P. (39) iz Herceg Novog, članove OKG Kavač.

Picerija i restoran

Sve je dio akcije „Boka“ koja je usmjerena na organizovane kriminalne grupe i bezbjednosno – interesantna lica. Uhapšeni su se, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu bavili zelenaštvom i to krivično djelo izvršili prema, za sada identifikovanom ,21 oštećenom licu, uglavnom sa teritorije Opštine Herceg Novi.

Oni su, kako saopštavaju iz policije, davanjem novca na tzv. zelenašku kamatu pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko pola miliona eura.

Pretresima stanova i drugih objekata koje koriste osumnjičena lica, a koji su danas izvršeni na tri lokacije, oduzeti su: veći broj ugovora o prometu nepokretnosti za koje se sumnja da su bili pokriće za zelenaške poslove, druga dokumentacija, gotov novac u iznosu od oko 4.000 eura, platne kartice crnogorskih poslovnih banaka vezanih za račune na kojima se nalaze iznosi od više desetina hiljada eura, za koje se takođe sumnja da su stečeni vršenjem krivičnog djela, mobilni telefoni, putničko motorno vozilo sa specijalnom zaštitom – tzv. blindirano vozilo, u kojem se nalazio specijalni bunker sa šifrom pogodan za skrivanje predmeta.

– Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da su počinili KD zelenaštvo, dok će se policijsko – tužilačke aktivnosti nastaviti, kako u ovom predmetu, tako i u drugim predmetima u okviru akcije policije u borbi protiv pripadnika organizovanih kriminalnih grupa – navodi se u saopštenju.

Službenici Uprave policije, u četiri akcije koje su sprovedene u prethodnih 13 dana, uključujući i današnju, izvršili su pretrese na 64 lokacije na jugu i sjeveru koje koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima – kaže se na kraju saopštenja Uprave policije.

Uhapšeni bi, kako saznajemo, upravo trebalo da budu saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu u Starom gradu. Nakon toga će tužilac odlučiti o njihovom zadržavanju, ili puštanju na slobodu.

26 Komentari

 1. cus clanovi klanova hahahah pogotovo S.R. nema boleg i postenijeg momka u gradu…i kao da je malo muke nanjeto njegovoj porodici sad su ovo izmislili….DRAGI POLICAJCI RJESAVAJTE UBISTVA KOJA SU SE DESILA U ZADNJE VRIJEME..PUSTITE PORODICU OD OVOG MOMKA NA MIRU VISR,PROPATILI SU KAO NIKO SRAM VAS BILO

  • Zasto bismo govorili nesto u lice nekome koga ne poznajemo? Odje komentarisemo jer se svakog od nas tice sta se desava u gradu, svi mozemo jednog dana postati zrtve ovakvih kriminalaca, ni krivi ni duzni.

   46
   6
 2. Vrlo su rijetki oni sto ih bolest natjera da uzmu novac na kamatu, uglavnom su to ljudi slični njima da bi vratili dugove za kocku, drogu, poslovne investicije itd…pa kad vide sta su uradili onda su oni oštećeni, što nisu kao sav svjet otisli u banku i uzeli kredit. Sami su krivi što su oštećeni!

  33
  9
 3. za iliju ko ima sta lose da kaze taj je ili idiot ili ljubomoran na njega..momak nikoga ne dira igra karte od toga zivi to zna cjeli grad dobro,a ova nasa policija i onako crta mete na glavu mnogima samo to znaju privode neduzne momke a ove sto trebaju ne hapse!!

  17
  47
 4. Jel to policija tek sad saznala ili je kao cijeli grad znala to 15godina unazad.Cudi me da se ovih dana svuda nesto hapse kriminalci bliski sa čelnicima policije itd

  68
  4
 5. Tako je… **** skloniti saulica lijepog grada…vratiti policiji ovlašćenja kakva su imali u komunizmu… Nije ovo narod za demokratiju… Čvrsta ruka preko rebara smiruje one koji koriste demokratiju…Samo ih hapsite….???

  67
  7

Ostavite komentar

*

code