Politički marketing: Demokrate održale veličanstvenu pobjedničku konvenciju u Herceg Novom

Politički marketing: Demokrate održale veličanstvenu pobjedničku konvenciju u Herceg Novom

3950
0
Podijeli

Kad su neki mislili da se ne može ponoviti veličanstvena atmosfera sa konvencija u Kotoru i Budvi, dogodila se Pobjednička konvencija Demokrata u Herceg Novom. U punoj dvorani Park, Novljanke i Novljani su pokazali da su puno vremena bili bastion slobodne misli i duha. Ogromnom podrškom koju su poklonili Demokratama, političkom subjektu koji se, ne samo riječima, već nesumnjivo i djelima zalaže za demokratizaciju crnogorskog društva i bolje sjutra svih nas, dokazali su da je onog najboljeg još u njima ostalo i pored prevare kojoj su bili izloženi na prethodnim lokalnim izborima.

demokrate-hn-konvencija-1Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, propraćen povicima „Pobjede, pobjede”, na početku se osvrnuo na izjavu Duška Markovića koji je rekao kako je siguran da će građani znati da izaberu između lavova i miševa i poručio mu: “Ako su lavovi oni koji nikako da nam odgovore ko je ubio Duška Jovanovića; ako su lavovi oni koji su prethodnog dana tražili da se voze posebno trajektom, a ne sa ostalim narodom; ako su lavovi oni koji su prethodnog dana gostovali na novskoj televiziji pod punom ratnom opremom i obezbjeđenjem; ako su lavovi oni koji su šetali sa plaćenim obezbjeđenjem, a ne sa svojim prijateljima i kumovima, onda ste ti i tvoj šef “lavovi”, ali nama su stari uvijek govorili – takvi ili su nekome nešto ukrali ili su nekoga mučke udarili, ili i jedno i drugo.”

Picerija i restoran

demokrate-hn-konvencija-2Nosilac liste Demokrata je primijetio i sljedeće: “Kad su utvrdili da nas ne mogu korumpirati, da nas ne mogu kupiti ili bilo čime ucijeniti, onda su nam jedinu manu našli našu mladost. Gospodo iz DPS-a, ako su nam sve vaše tajne službe za godinu i po kao jedinu manu našli mladost, onda smo mi vas već politički nokautirali. Ako nam je mladost mana, onda smo mi već pobjednici ovih izbora.”

demokrate-hn-konvencija-4„Pošto Demokrate rapidno rastu i ulaze u njihovo biračko tijelo, onda su juče pomoću svojih najprizemnijih i naprljavijih medijskih alatki, koje su bliske kriminalnim strukturama, pokušali da nam podvale šireći laži. Zato im iz Novog poručujem: 1. mi sa DPS-om nećemo u bilo kakvim varijantama i kombinacijama, ni prije ni poslije izbora ni nikada; 2. da ponovim: onaj opozicionar koji se eventualno usudi da sa DPS-om uđe u bilo kakve varijante nakon izbora, biće označen kao najveći izdajnik u istoriji Crne Gore; i 3. ako nađu, a imaju sve na raspolaganju, i jedan jedini euro koji je u Demokrate ušao izvan ovog subjekta ili izvan države ili odakle god osim od priloga naših članova i simpatizera, ugasićemo stranku, povlačim se i iz politike i i odlazim iz Crne Gore”, poručio je Bečić.

demokrate-hn-konvencija-3Ipak, predsjedniku Demokrata je jasno zbog čega vlast ovo radi: “Dps u panici ovih dana neprestano i ponovo priča o protivnicima države. Zato, ajde da večeras u Novom utvrdimo ko su istinske, a ko lažne patriote. Istinske su u svakom zdravom društvu koji ne kradu, ne otimaju, ne krše zakon, koji mire, koji stvaraju uslove za nove pobjede, vole svoju državu i grad. Lažne su oni koji neprestano pričaju o prošlosti, koji su zatvorili mnoge fabrike, sprovođenjem pljačkaške privatizacije. Koji su ostavili Herceg Novi bez ijednog većeg hotela, oni koji sada hoće da zatvore bolnicu Meljine, ali nećemo im to dozvoliti, to vam obećavamo.”

„Dakle, Đukanoviću, ti si lažni patriota ove države, a istinski patriota svoga džepa i bankovnog računa” rekao je nosilac liste Demokrata, Aleksa Bečić.

demokrate-hn-konvencija-5Pored predsjednika Bečića, govorili su i u ime volontera Kristina Vasiljević, u ime mladih Novoga Petar Porobić, potpredsjednik Opštinskog odbora Demokrata Herceg Novi dr Nenad Sekulić, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Tivat Vladimir Arsić i predsjednik OO Demokrata Herceg Novi Stevan Katić.

Bečić je na kraju poručio da je izbor veoma jednostavan i pozvao građane Novog da zaokruze broj 8, jer samo za Demokrate može da garantuje.

Nema komentara