Poljoprivrednicima Herceg Novog predstavljanje Agrobudžeta

Poljoprivrednicima Herceg Novog predstavljanje Agrobudžeta

842
1
Podijeli

herceg novi 33Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u ponedjeljak, 28. marta prezentaciju Agrobudžeta za poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Herceg Novi.

Ovogodišnji agrobudžet iznosi 16,3 miliona eura, od čega najviše, 14,8 miliona ide na razvoj poljoprivrede i ruralnog razvoja i ribarstva. Preostala sredstva planirana su za sprovođenje zdravstvene zaštite životinja i fitosanitarne mjere.

Picerija i restoran

Sredstva za poljoprivredu i ruralni razvoj u Crnoj Gori opredijeljena Agrobudžetom povećana su u odnosu na prethodnu godinu za 1,3 miliona eura ili za 8,7%. Međutim, osim ovog iznosa koji je opredijeljen iz sredstava nacionalnog budžeta, poljoprivrednim proizvođačima su obezbijeđena i sredstva Svjetske banke i EU fondova, što ukupno iznosi 22,6 miliona eura.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja upoznaće poljoprivredne proizvođače sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2016. godinu. Zaintersovani poljoprivrednici  će biti upoznati sa mjerama u dijelu prihvatljivih investicija, visine podrške, potrebne dokumentacije za ostvarivanje podrške i načinom podnošenja zahtjeva.

Prezentacija će se održati u zgradi opštine Herceg Novi sa početkom u 11 h.

1 komentar

  1. U opstini treba da se napravi namjenska kancelarija za poljoprivredu sa strucnom osobom i da zaista bude na usluzi i pomogne gradjanima da iskoriste sredstva i potaknu razvoj kako poljoprivrede tako i agro turizma. Sredstva su velika i dostupna samo treba znati.
    0    0

Ostavite komentar

*

code