Početna Društvo Poljski državljanin cigaretom izazvao požar

Poljski državljanin cigaretom izazvao požar

1

Iz Uprave policije potvrdili su da je lišen slobode K.O.W. (18) iz Poljske, osumnjičen da je cigaretom izazvao požar na Žanjicu.

– Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su sprovodeći svakodnevne planske i koordinisane mjere i radnje radi spriječavanja izazivanja požara, kao i identifikovanja lica koja bi se mogla dovesti u vezu sa ovim događajima, rasvijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Lišili su slobode K.O.W. (18) iz Poljske, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Ovo lice je, kako se sumnja, na poluostrvu Luštica, plaža Žanjic, juče oko 14,10 časova, na šumovitom dijelu iznad plaže zapaljenom cigaretom izazvalo požar trave i niskog rastinja, koji se ubrzo proširio na šumu, da bi se ovo lice nakon  toga vratilo na plažu-navodi se u saopštenju.

Brzom i efikasnom intervencijom Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi i Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, uz angažovanje aviona i helikoptera, požar je ubrzo lokalizovan.

– K.O.W  je priveden uz krivičnu prijavu državnom tužiocu u ODT u Herceg Novom, koji je ovom licu odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do 72 sata, odnosno do privoda nadležnom sudiji za istragu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti- navode iz Uprave policije.

Policijski službenici CB Herceg Novi će radi zaštite, bezbjednosti i sigurnosti građana i njihove imovine, nastaviti u narednom periodu da preduzimaju mjere i radnje kako bi  spriječili krivična djela koja se odnose na izazivanje požara, kao i na identifikovanju izvršilaca ovih krivičnih djela,dodaje se na kraju saopštenja.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code