Polumaturanti iz Zelenike “otvorili” niz proslava na kraju osnovnog obrazovanja

Polumaturanti iz Zelenike “otvorili” niz proslava na kraju osnovnog obrazovanja

0
Podijeli

Na donjoj terasi Gradske kafane u toku je proslava polumaturske večeri osnovaca OŠ Ilija Kišić iz Zelenike.

Njih 46, u pratnji direktora škole, Đorđija Radovića, te profesora fizičkog vaspitanja, Jovana Lepetića, večeras su promenadnim đirom od glavnog gradskog trga do Gradske kafane započeli niz svečarskih parada narednih dana povodom završetka devetogodišnjeg školovanja.

Picerija i restoran

Novljani su svakao imali u čemu da uživaju. Mladost, ljepota, garderoba bez pretjerivanja, prilagođena godinama i uzrastu.
Krenuli su nešto prije 20 h sa Trga Nikole Đurkovića, Njegoševom ulicom i kroz park Boke.

Direktor škole, Đorđije Radović, kaže ni sam ne zna koju generaciju ispraća. Ipak, razloga za zadovoljstvo ima, jer su još jednu generaciju uspješno odškolovali i nastojali da usmjere ka pravim životnim vrijednostima:

“Ovo je 53. generacija ove škole i njih 46 na koje smo ponosni, jer je ispoštovala kompletan nastavni proces, odnosno ono što škola zahtijeva od mladih ljudi, tako da su u toj interakciji sa profesorskim kadrom stekli dobra znanja. Generacija, koja je prepuna diploma, pohvala, pehara sa državnog, pa čak i međunarodnih takmičenja. Mislim da smo ovom promenadom večeras dali gradu neki bljesak i notu ljepote koja je učinila današnji dan najznačajnijim i za njih i roditelje, ali i za nas koji radimo sa njima. Novljani treba da budu ponosni na početak promocije polumaturanata”, poručio je Radović.

Matursko veče trajaće do jedan sat iza ponoći, a sjutra ponovo u klupe. Radović obrazlaže zašto je to tako:

“Namjerno to radimo kao praksu, da bismo i poslije ove noći najprije sumirali utiske, a onda i malo sagledali situaciju i popričali o onom što ih očekuje dalje. Dogovor je da se sjutra nađemo u školi oko 11 h i nadam se da će se probuditi do tad”, kazao je Radović.

Za muzički program zadužen je DJ, a pred kraj večeri biraće se Miss i Mister.

Već sjutra, tačno u podne, na Trgu Nikole Đurkovića, maturanti JUSMŠ Ivan Goran Kovačić plesaće tradicionalni maturski ples quadrill.

Sjutra veče, u Gradskoj kafani od 20 h, polumatursko veče proslaviće osnovci Orjenskog bataljona iz Bijele.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code