Pomozite gašenje na Luštici: Brod sa dobrovoljcima kreće u 22i15 iz Gradske...

Pomozite gašenje na Luštici: Brod sa dobrovoljcima kreće u 22i15 iz Gradske luke

0
Podijeli

Svi koji žele da pomognu akciju gašenja na Luštici, treba da dođu na Škver u Gradsku luku, odakle bi oko 22 h i 15 min trebalo da krene brod Delfin, koji će prevoziti dobrovoljce. Prema riječima načelnice Komunalne policije, Marije Andrić, brod prima 50 ljudi, pa se mole svi koji su u mogućnosti da se pripreme i pomognu vatrogascima i ostalim dobrovoljcima na Luštici.

Od opreme je potrebno ponijeti duge pantalone, zatvorenu obuću i bilo kakvu zaštitnu masku. Hrana i piće biće obezbijeđeni na Luštici.

Picerija i restoran

Lokalna uprava Herceg Novog ponovo apeluje na sve građane i dobrovoljce da se priključe akciji gašenja požara na Luštici, jer se vatra i dalje ne smiruje, a trenutno je najkritičnije u selu Zabrđe, kao i od Obosnika sa kojeg se vatra širi i spušta ka selima Radovanići i Tići.

Predsjednik Opštine, Stevan Katić kazao nam je da je situacija u Đuratovićima, Rtu Vesla i Krašićima stabilna.

“Dobio sam informaciju da je pomoćni avion iz Ukrajine sletio na tivatski aerodrom, ali će biti operativan tek od sjutra, budući da tivatski aerodrom nije osposobljen za noćne letove. Koliko sam informisan, još dva aviona iz Švajcarske očekuju se tokom sjutrašnjeg dana”, kazao nam je Katić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code