POMOZITE JEDNOIPOGODIŠNJEM MARTINU STEPANOVIĆU IZ ZELENIKE

POMOZITE JEDNOIPOGODIŠNJEM MARTINU STEPANOVIĆU IZ ZELENIKE

108
0
Podijeli

Nakon niza uspješno okončanih humanitarnih akcija, u okviru kojih su prikupljena neophodna novčana sredstva za liječenje Bijeljanke Žane Međedović, pokrenuta je nova akcija za osamnaestomjesečnog Martina Stepanovića iz Zelenike.

Njemu je dijagnostifikovana bronhopulmonarna displazija (teška hronična plućna bolest) kao jedna od posljedica prijevremenog rođenja.
Za liječenje na klinici za cerebralne i neuropatske bolesti u Beogradu neophodno 15 hiljada eura. Stoga će na glavnom gradskom trgu u subotu od 8 – 13 h biti postavljena kutija za sve koji su u prilici da pomognu i doniraju određena sredstva.
Martin je rođen u šestom mjesecu trudnoće, a pola godine proveo je na raznim klinikama u Crnoj Gori i Srbiji liječeći se od niza posljedica koje su nastale zbog prijevremenog rođenja. Iako je u 18. mjesecu života, njegov psihomotrni sklop je na nivou djeteta od 6 ili 7 mjeseci, a još uvijek nije napravio ni prve korake zbog spazma u stopalima, priča za Radio Jadran, njegova mama, Violeta.
“Niko ne zna zbog čega je došlo do prijevremenog porođaja. Ja sam se porodila u Meljinama, nakon toga su nas prebacili u Podgoricu gdje je njemu bio kraj. Tu je dobio sepsu i pluća su otkazivala. Zatim smo otišli u Beograd gdje mu je bukvalno spašen život. Tamo smo proveli 4 mjeseca. Proveli smo po bolnicama 6 mjeseci. Martin je na rođenju bio težak 1.200 kg, a kad smo izašli iz bolnica 2.200. Znači za svo vrijeme napredovao je samo kilogram”, priča Violeta.
Ona dodaje da Martin nije u mogućnosti ni da sjedi već samo da leži, te da su do sada sa Martinom odradili 3 tretmana fizikalne terapije u Institutu, u kojima i ljekari vide jedini izlaz. Međutim, Violeta je kako kaže iscrpila i posljednje finansijske mogućnosti za to, jer su i dosadašnje tretmane sami plaćali.
Organizaotrke humanitarne akcije, Zorica Drakulić Vidaković i Dragana Cmiljanić, mole sve da se i ovoga puta ujedine i pomognu koliko mogu, a nije isključeno da će ponovo biti organizovan i neki humanitarni koncert.
Za sve koji uplatu žele da obave u bankama, mogu to uraditi na sljedeće račune:
ZA UPLATE IZ CRNE GORE: Violeta Stepanović, Loznička 38, Atlas banka – br. Žiro r. – 505 – 26235 – 33.

Picerija i restoran

ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA:

56: Intermediary :
COBADEFF
COMMERZ BANK AG
FRANKFURT AM MAIN
GERMANY

57: Account with institution:
/400876951500
ALTMMEP2
ATLAS BANKA AD
MONTENEGRO

59: Beneficiary:
/ME25505501541005032152
VIOLETA ( PRVOSLAV ) STEPANOVIC

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code