Ponovljene analize morske vode: U Kumboru i Donjoj Lastvi bezbjedno kupanje

Ponovljene analize morske vode: U Kumboru i Donjoj Lastvi bezbjedno kupanje

1057
3
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_ilustracija_more_rj_ilust2Rezultati ponovljenih analiza morske vode sa 2 kupališta u Kumboru i  Donjoj Lastvi, koje je Institut za biologiju mora obavio 7. jula, pokazali su da je na centralnom kupalištu u Kumboru kvalitet morske vode K2 klase, a na kupalištu ispred hotela “Kamelija” K1 klase. To znači da je i na ovim kupalištima morska voda kvalitetna i bezbjedna za kupanje.

U skladu sa propisima koji regulišu oblast praćenja kvaliteta voda za kupanje, rezultati koji prelaze dozvoljene granice, ukoliko se ne potvrde u ponovljenim uzorcima morske vode sa iste lokacije u roku od 72 časa, smatraju se prolaznom kratkoročnom pojavom i ne utiču na ukupan kvalitet morske vode na tom kupalištu, obajšnjavaju iz JP Morsko dobro.

Picerija i restoran

Uzimajući u  obzir visok procenat kupališta sa kvalitetom morske vode K1 klase, može se zaključiti da je more na Crnogorskom primorju mikrobiološki ispravno i izuzetno čisto.

Sljedeće mjerenje kvaliteta morske vode obaviće se posljednje sedmice jula, u skladu sa ugovorenom petnaestodnevom dinamikom uzorkovanja.

3 Komentari

 1. A hotel plaza? Tamo je kolera od kad sebi. Trebalo bi zatvorit tu plazu neko ce se osugat u najbpljem slucaju. Ako iko od ljudi koji ima ikakve veze sa bilo kakvim nadleznim organima cita ovo neka se reaguje, sramota je. Ili mozda da promovisemo novi vid turizma, kupanje u govna.
  0  0
 2. jos ce te rec i da je lijekovita voda na te dvije lokacije kako ste krenuli a glibava je samo tako na tim lokacijama kao i kroz cijeli zaliv, no ajde nek vam bude
  0  0
 3. Ovim likovima sto kontrolisu vodu treba reci da postoje struje,valovi i vjetrovi,sto znaci da uzorak od sat vremena prije ili poslije nije isti.
  0  0

Ostavite komentar

*

code