Ponovo na prodaju djelovi poslovne, pomoćnih zgrada, malog doka i opreme Brodogradilišta

Ponovo na prodaju djelovi poslovne, pomoćnih zgrada, malog doka i opreme Brodogradilišta

1349
6
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_dogadjaji_2015_razno_jul_brodogradiliste_brod_jadran_230715Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila je danas novi tender za prodaju dijela imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od oko 8,77 miliona eura, skoro 20 odsto manjoj nego na prethodom.

Procijenjena vrijednost imovine, kako se navodi u oglasu, procentualno je umanjena u odnosu na prethodni i istovremeno je najniža početna cijena, ispod koje ponude neće biti razmatrane.

Picerija i restoran

Cijena je na tenderu koji je raspisan polovinom jula iznosila 10,76 miliona eura.

Na prodaju je ponuđena imovina koju čine posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, brodogradnji, pomoćne zgrade, kao i oprema za obavljanje djelatnosti.

Javna prodaja imovine stečajnog dužnika biće održana putem prikupljanja pismenih ponuda koje se mogu dostavljati do 9. novembra do deset sati i 30 minuta u Privrednom sudu, dok je njihovo otvaranje zakazano sat kasnije.

Od ukupne cijene, na portalne okretne dizalice, opremu, mašine, vozni park, kancelarijski namještaj, specificirane po posebnim spiskovima, istaknutim na oglasnoj tabli Privrednog suda, odnosi se 2,39 miliona eura.

Na mali dok sa pripadajućom opremom, specificiranoj po posebnom spisku, istaknutom na oglasnoj tabli Privednog suda, odnosi se 2,2 miliona eura.

Ostatak se odnosi na pomoćne zgrade, posebne djelove poslovnih zgrada u privredi i brodogradnji.

Pravo na dostavljanje ponuda za kupovinu imovine imaju svi građani i preduzeća, uz uslov da uplate depozit u iznosu od deset odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda. Smatraće se da su ispunjeni uslovi za otvaranje ponuda ukoliko, do navedenog vremena za njihovo dostavljanje, stigne makar jedna. Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena.

Ukoliko izabrani ponuđač odustane od date ponude, stečajni upravnik će proglasiti za kupca drugog ponuđača sa najvećom ponuđenom cijenom, a koja nije manja od početne.

Odluku o odabiru najpovoljnijih ponuđača i unovčenju imovine stečajnog dužnika, stečajni upravnik će donijeti najkasnije osam dana od otvaranja ponuda.

Odustanak odabranih ponuđača od date ponude ili zaključenja ugovora, ima za posljedicu gubitak uplaćenog depozita.

Ponuđačima koji ne budu odabrani, uplaćeni depozit će se vratiti u roku od pet dana od prodaje ili proglašenja oglasa neuspješnim.Imovina koja je predmet prodaje može se razgledati svakog radnog dana od 11 sati do 14 sati.

Na jednom od ranijih tendera za prodaju dijela imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela najveće interesovanje je bilo za kupovinu velikog doka sa pripadajućom opremom i alatima,kojije prodat litvanskoj kompaniji za nešto više od 11 miliona eura.

6 Komentari

 1. RE@ Prvi mali

  Šta hvali da u Bijeloj “nikne” luksuzno turističko naselje, na mjestu bivšeg JBB-a ? Da Bog da, da bude baš tako 🙂
  0  0
 2. Procitah neki dan na nekom od portala zanimljiv komentar, kaze otprilike:” Za vrijeme drugaTita svuda su nam vrata bila otvorena a za vrijeme Mila Djukanovica jedino biroa rada”.
  0  0
 3. Ne, ne, ne, ništa neće ostati, sve će rasprodati! Pa to je bilo jasno još prije nekoliko godina. Ovo je samo “put” do osvajanja interesantne lokacije za gradnju velikog turističkog naselja u Bijeloj, kao u Tivtu i Kumboru. Ala će se neki tajkuni dodatno obogatiti!
  0  0

Ostavite komentar

*

code