Ponudite autentičan suvenir Herceg Novog

Ponudite autentičan suvenir Herceg Novog

2212
8
Podijeli

suveniriGodinama, uprkos 600-vjekovnoj istoriji, Herceg Novi nema autentičan suvenir. Iako se najčešće Sat kula nameće kao motiv i simbol grada, pa je viđamo u umjetničkim djelima, na plakatima, na koricama knjiga, nikada nije postala i dio zvaničnog gradskog suvenira.

No, ovaj grad predstvlja neiscrpnu inspiraciju za mnoge stvaraoce, na što računaju iz Herceg festa, gdje su odlučili da sami, s obzirom na to da nije uspio konkurs TO Herceg Novi, podstaknu izradu i prodaju originalnih suvenira.

Picerija i restoran

Posebno je važno u poplavi kineskih, da suveniri budu ručno izrađeni, sa motivima ovog podneblja. Oni će biti u komisionoj prodaji i moći će da ih kupe posjetioci na tvrđavama Forte Mare i Kanli kula.

Suveniri s oznakom „Hand made in Herceg Novi“ moraju, osim ručne izrade, da poštuju i kulturološko nasljeđe.

JUK Herceg fest, radi  promocije kulture grada, upućuje još jednom poziv svim kreativcima da dostave ponude za suvenir, u što kraćem roku.

U toj ustanovi će posebna komisja vrednovati radove koji zadovoljavaju sve umjetničke standarde.

Ponude treba dostaviti što prije na adresu: JUK Hercegt fest, Dvorana Park, Njegoševa BB, Herceg Novi.

8 Komentari

 1. Moci ce da izlazu i komisono prodaju SVI oni koji imaju proizvod rucne izrade sa motivima Herceg Novog, a zadovoljavaju elementarne esteske norme. Ovo nije konkurs, ovo je poziv novskim autorima.
  0  0
 2. Više ne mogu ni da se sjetim što nas to obilježava,sve nam se izmiješalo ,a viđećete ko će biti taj čiji će se predlog usvojiti i ko će o tome odlučiti,sačejte samo malo.Ima li nas još….uopšte i ima li Novoga?
  0  0
 3. Znaci Turisticka org i Herceg fest su sada u otvorenom sukobu? Prvi veze sa svojim poslom nemaju, a ovi drugi imaju veze i dovode sve same svoje pajtose da gostuju u Herceg Novom, bilo da valjaju ili ne valjaju.
  0  0
 4. Hazarder je vrlo u pravu ali valja pokusati da se nesto ucini. Ovi iz HF stalno cimaju nesto naprijed, preuzimaju na sebe sto drugi nece i ne umiju. A oce li uspjeti u ovome, vidjecemo, oni su otvorili vrata. ,
  0  0
 5. TO ne moze ni konkurs da organizuje nego mora Hercegfest. Suvenir grada nije banalna stvar treba tome ozbiljno i na vrijeme pristupiti. Kasnite ss ovim osim ako konkurs nije namjesten pa neko vec ima gotov proizvod. Bas pratim da vidim sta ce biti suvenir.
  0  0
 6. Originalni suvenir koji bi se pravio ovdje ubrzo bi dobio konkurenciju iz Kine s kojom ne bi imao šanse da se cjenovno takmiči a grad (država) ne bi zaštitila domaći proizvod.
  0  0

Ostavite komentar

*

code