POPUNJENE FOTELJE U JAVNIM PREDUZEĆIMA I USTANOVAMA PRIJE IZBORA PREDSJEDNIKA OPŠTINE?

POPUNJENE FOTELJE U JAVNIM PREDUZEĆIMA I USTANOVAMA PRIJE IZBORA PREDSJEDNIKA OPŠTINE?

168
0
Podijeli

– U Odboru direktora „Vodovod i kanalizacija” d.o.o u Herceg Novom nema ”političkih igara”, nego se radi u interesu firme i građana i tako će biti dok sam ja njegov predsjednik – tvrdi za Radio Jadran, Milan Kovačević najavljujući treći nastavak sjednice ovog tijela za 30. april u 10 časova.

Pred članovima Odbora biće potpuni finansijski izvještaj, sa trenutnim stanjem u Vodovodu, kao i izvještaj o realizaciji naplate dugovanja privrede i domaćinstava tokom ovog mjeseca.
To su „vrele” teme, ali druga „vruća” je izbor direktora preduzeća.
– Sve će biti okončano do izbora predsjednika opštine, kao što sam i tvrdio svo vrijeme, jer ovdje nema mjesta za ”političke igre” – uporno objašnjava Kovačević. Samo, to se kosi sa ocjenom bivšeg predsjednika opštine Dejana Mandića, koji je na posljednjem press-u za loše finansijsko, organizaciono i kadrovsko stanje u javnim preduzećima i ustanovama, pa i „Vodovodu”, okrivio upravo politiku. Jer, kako je kazao u Odborima direktora su predstvnici vladajuće koalicije, a on nema ingerencije i uticaja na njih.
Inače, sjednica Odbora direktora „Vodovoda” je započeta još 4. aprila, pa prolongirana sa 11. na 15. april, ali ni tada nije održana, zbog odsutnosti v.d. direktora Zorana Šabanovića. – Prisustvo direktora je zaista prijeko potrebno, da bi podnio finansijski izvještaj, a sve ostalo je bio samo splet oklonosti – obrazlažio je učestalo prolongiranje sjednica Kovačević.
Na raspisani konkurs za direktora javili su se Zoran Šabanović, Savo Zarubica i Lazar Doklestić.
Ako je suditi po najavi iz Upravnog odbora JUK Herceg Festa i ovdje će se ime novog direktora znati prije 8. maja, za kada je zakazana sjednica lokalnog parlamenta, na kojoj će se birati predsjednik opštine. Konkurisali su Ljupko Popović i Simonida Kordić.
– Velika vjerovatnoća je da ćemo sjednicu zakazati za 5. maj jer je to prvi radni dan nakon praznika, kazao je predsjednik UO Ivica Zidar, ističući ujedno da je to i posljednji rok za održavanje ove sjednice.
Savjet Javnog radio difuznog servisa Radio Televizije Herceg-Novi DOO, koji je konstituisan odlukom lokalnog parlamenta još nije održao prvu sjednicu, koju po pravilu saziva predsjednica Skupštine, tako da će sav posao oko izbora novog direktora uslijediti tek nakon tog procesa.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code