Porodica Alissa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, novi prijatelj i donator Dječijeg doma...

Porodica Alissa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, novi prijatelj i donator Dječijeg doma Mladost

7
Podijeli

Dječji dom Mladost Bijela dobio je pet novih Asus laptop računara, donaciju dr Nicholasa Alissa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i njegovog  sina mr Adama Alissa, koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama.  Tim povodom u Dječijem domu upriličena svečana primopredaja donacije uz druženje sa djecom.

Direktor ove ustanove Vladimir Delić uručio je donatorima zahvalnicu uz nadu da je ovo tek početak saradnje i prijateljstva porodice Alissa i Dječjeg doma Mladost.

Picerija i restoran

– Planiramo saradnju ubuduće. Ovo je njihova prva posjeta uz obećanje da ćemo sarađivati narednom periodu. Pokazali su se kao iskreni prijatelji Crne Gore i kao neko ko je uložio značajna sredstva Kliničkom centru putem donacija – istakao je Delić.

Ovo nije prva donacija porodice Alissa Crnoj Gori. Jer, Nicholas Alissa zajedno sa svojim sinovima, mr Simon Alissa i mr Adam Alissa prije dva dana donirao je Institutu za bolesti djece u Kliničkom centra Crne Gore operacioni sto za potrebe pedijatrijskih pacijenata, a ranije ove godine i aparat za magnetnu rezonancu.

Nicholas i Adam Alissa družili su se sa djecom u plavom salonu Dječjeg doma Mladost uz muziku, igru i slatki ketering sa tortama, kolačima i voćem. Osmjesi su krasili lica svih, a naročito mališana.

Mr Adam Alissa tečno priča naš jezik, jer mu je, kako kaže, majka iz Crne Gore, te mu je crnogorski maternji jezik. Crnu Goru je prvi put posjetio prije šest godina i od tada je zaljubljen u nju, a razlog njegove današnje posjete je velika želja da pomogne djeci.

– Oduševljen sam djecom. Danas sam tu da bih djeci pružio mogućnost da što više napreduju i nadam se da će to iskoristiti – ističe Adam Alissa.

I dr Nicholas Alissa oduševljen je mališanima i lokacijom Dječjeg doma.

– Ovdje je sve lijepo i čisto, iznad mojih očekivanja. Nastojaćemo da i u budućnosti pomažemo djeci koliko god možemo,  a najviše smo tu zbog druženja sa njima i želimo im svu sreću i bolju budućnost – kazao je Nicholas Alissa.

Prema riječima Delića, broj djece na rezidencijalnom smještaju je oko 80, a 10 ih je smješteno u Dnevnom centru.

– Mi smo jedna velika porodica koja zajedno raste, druži se, raduje i ljuti se. To je nešto čime smo ispunjeni i zadovoljni. Nastojaćemo da poboljšamo kvalitet života djece, a i rada zaposlenih – kazao je Delić.

Za mališane ovo ljeto biće puno aktivnosti i putovanja. Oni su od 12. juna na ljetnjem raspustu, a već 13. juna su boravili na sedmodnevnom odmoru na Ivanovim Koritima. U nedjelju 24. juna grupa djece ide na desetodnevnu ekskurziju u Vrnjačku Banju. Nakon toga slijedi i košarkaški kamp u Kolašinu, a organizovaće i razmjenu djece sa ustanovama ovog tipa iz regiona.

7 Komentari

  1. Uvjek me obraduju ovako lijepe informacije. Mislim da je ovoj djeci ljepse nego nekima pored svojih, bioliskih roditelja..U ovoj ustanovi se zna svaki red, djeci nista ne hvali, uvjek se nesto desava, svi se trude da im nadomjeste roditeljsku ljubav. Svaka vam cast, i donatorima, i zaposlenima.

Ostavite komentar

*

code