Porodica Gugolj dobija pristojan dom

Porodica Gugolj dobija pristojan dom

5828
5
Podijeli

Nakon dugogodišnjeg teškog života u nemli, sklepanom prizemlju kućerka, bez krova, u 25 kvadarata, u naselju Drenovik, iznad Igala, porodica Gugolj, sa šestoro djece, dobiće prostor dostojan čovjeka.gugolji 1 – U toku je adaptacija njihovog neuslovnog stambenog objekta, koji zajednički realizuju Centar za socijalni rad, Opština Herceg Novi i Ministarstvo rada i socijalnog staranja. Tu je i nesebična podrška građevinske kompanije Krušo D.O.O, koja je obezbijedila materijal i radnu snagu za izvođenje radova – kazao je Radiju Jadran, direktor Centra za socijalni rad Herceg Novi, Blaženko Jančić.

gugolji 2Kada smo posljednji put pisali o Gugoljima, bilo je to krajem 2012. godine. Kako su izdržali sve ove godine u uslovima koji se ne mogu nazvati ljudskim, znaju oni sami, pogotovo majka Tanja. Za sve njih je radio njen sin Đorđe iz prvog braka, a ona je vaspitavala, njegovala i školovala, Đorđinu, Miloša, Uroša sa cerebralnom paralizom, Miroslavu i Nikolu. Bili su izloženi i nasilju supruga. Centar za socijalni rad im je obezbijedio socijalnu pomoć od 248 eura. Pomagala je Škola knjigama, a Opština autobuskim đačkim kartama.

Picerija i restoran

gugolji 3

Gugoljima treba sve, kao i drugoj djeci: nove patike, jakne, farmerke, pokućstvo, kompjuter, ali i sopstveni kutak, miran, čist i suv! Eto, poslije mnogo godina, sada će ga dobiti, iako su to odavno zaslužili.

5 Komentari

  1. Jos zaposlite bar dva clana te porodice i onda racunajte da ste im dugorocno pomogli. Ima jedna Kineska poslovica koja glasi: Naisao gladan covjek na ribara i zamoli ga da mu da ribu da bi se nahranio, ovaj mu je dade. Drugi ribar ga upita zasto si mu dao, on mu odgovori zao mi coveka.Nisi mu trebao dati vec ga nauciti da riba tako bi imao svaki dan rucak Tako i ovo,treba im omoguciti da rade i onda racunati da im se dugorocno pomoglo.
    1    0

Ostavite komentar

*

code