PORTAL RADIJA JADRAN U 2014. – NAJČITANIJE RUBRIKE CRNE HRONIKE I POLITIKE,...

PORTAL RADIJA JADRAN U 2014. – NAJČITANIJE RUBRIKE CRNE HRONIKE I POLITIKE, A NAJMANJE KULTURE

529
0
Podijeli

U godini koja je iza nas, nastojali smo da ispratimo sve najvažnije događaje, kako one dnevne, tako i da obradimo teme na koje ste nam ukazivali.

Svakodnevno nam je stizala povratna informacija, šta vas to najviše interesuje, šta želite da znate, ali i šta najviše čitate i šta budi vašu znatiželju, kritički stav, komentar.

Picerija i restoran

Nećemo otkriti ništa novo, ako kažemo da su vijesti iz hronike, pogotovo crne, pa onda iz politike bile najčitanije. Polako uz njih kao i na svim drugim portalima informacije o vremenskim prilikma i neprilikama zauzimaju visoko mjesto interesovanja. Zašto se vijesti o ubistivima, nesrećama ili smrtnim slučajevima čitaju najviše, ostavićemo da analiziraju psiholozi i medijski analitičari.

U maloj sredini kakva je hercegnovska iz 2014. godine, vijest o ubistvu Jovana Kosaća 14. septembra u diskoteci “Kaza”, odjeknula je i uzbunila javnost. Njega je hicima iz pištolja ubio Dragoje Baošić iz Bijelog Polja.
Sve napisano, a imalo je veze sa ovim slučajem pobuđivalo je ogromnu pažnju čitalaca našeg portala. Ova vijest je u protekloj godini, na žalost bila najčitanija. Uz nju i sve ostale vezne za saobraćajne nesreće ili nesrećne slučajave.
Politička previranja u gradu pod Orjenom, smjenjivala su se od aprila i držala pažnju novske, ali i crnogorske javnosti danima.

Slijed događaja, od odlaska predsjednika opštine Dejana Mandića, pa do noći vanrednih izbora, nije prošao bez pomne pažnje.
Tokom izborne noći, portal Radija Jadran je srušen, jer je veliki broj posjetilaca koji su iščekivali informacije o pobjedniku, u par sati napravio preko milion klikova. Šta se ko i da li se neko sa nekim nešto dogovorio, nakon što je bilo jasno da je DPS osvojio 13 mandata, a Udruženje građana Izbor 9 i Koalicija 8, bilo je danima u žiži javnosti. Pregovori su započeti osam dana nakon izbora, a nastavak se očekuje nakon Božića.

Manje, ali, ipak, čitane i komentarisane u 2014. godini bile su i priče koje slave dobrotu i svakodnevni život. Među njima su proslava 15-tog rođendana prvih crnogorskih četvorki iz Kumbora i otvaranje “Praznika mimoze” uz Džibonija, te kontravezna pobjednička maska „afrička šljiva”sa maskenbala.

Ipak humanost i solidarnost ljudi izazvana velikim proljećnjim poplava koje su zahvatile region, o besplatanom avio prevozu za Crnu Goru i oporavak u Institutu Igalo i crnogorskim hotelima za postradale, bile su takođe čitane.

Generalno, najmanje interesovanja, čitaoci su pokazivali za vijesti iz kulture.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code