PORTO MONTENEGRO I LUŠTICA BAY PREDSTAVLJENI NA INVESTICIONOM FORUMU U MILANU

PORTO MONTENEGRO I LUŠTICA BAY PREDSTAVLJENI NA INVESTICIONOM FORUMU U MILANU

110
0
Podijeli

Najznačajniji investicioni projekti u turizmu u Crnoj Gori, Porto Montenegro i Luštica Bay predstavljeni su danas na Crnogorskom investicionom forumu u Milanu, u okviru Univerzalne svjetske izložbe EXPO Milano 2015.

Kompanija Adriatic Marinas predstavila je projekat matične luke za superjahte i luksuznog nautičkog naselja Porto Montenegro dok je kompanija Luštica Development prezentovala projekat novog turističkog centra na Jadranu, Luštica Bay, čija vrijednost je procijenjena na 1,1 milijardu eura.
Investicije kao jedan od ključnih pokretača razvoja Crne Gore nalaze se u fokusu foruma sa ciljem da se italijanskim i ostalim investitorima predstave razvojni investicioni projekti u Crnoj Gori iz oblasti svih grana ekonomija, među kojima je primarno i turizam.
Za samo sedam godina, od makete u svrhu prezentacije projekta, razvila se u luksuzni brend i najprosperitetniju investiciju u Crnoj Gori, u koju je do sada uloženo preko 396 miliona eura. Otvaranje spektakularnog hotela Regent Porto Montenegro Hotel & Residences, jedinstveni lifestyle događaji, regate, koncerti i izložbe internacionalnih umjetnika i međunarodna škola Knightsbridge, samo su neki od razloga zašto ova investicija nosi epitet vodeće u segmentu turističkog proizvoda Boke Kotorske i Crne Gore kao jahting destinacije, istakao je PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.
Novi centar na Jadranu, Luštica Bay planiran je da ponudi sedam hotela, 2 marine sa 226 vezova, prvi profesionalni golf teren sa 18 rupa u Crnoj Gori, sa potpisom Gerija Plejera preko 1.000 apartmana, preko 500 vila i gradskih kuća, gradski centar i sportske sadržaje, sve to smješteno u srcu netaknute prirode i spektakularnom pejzažu crnogorske obale. Već smo primili prve stanovnike, a svi radovi u marini i na objektima se odvijaju planiranom dinamikom, saopštio je Miloš Jeknić iz sektora prodaje Luštica Development.
Boka Kotorska ima povoljan ekonomski okvir za investitore, prije svega poreske stope, nakon najvećeg prirodnog resursa – ljepote, nautičke istorije i potencijala za razvoj. Ta vrsta pogodnosti značajna je stimulacija za vlasnike brodova i jahti, koji biraju marinu i naselje Porto Montenegro kao destinaciju za matičnu luku svojih plovila ili kupovinu nekretnina. Vlasnici jahti iz Rusije, Velike Britanije i mnogih drugih evropskih zemalja, kao i iz Australije i SAD-a, zakupili su vez za narednih 15 – 30 godina, u marini koja je samo na 10 minuta udaljena od frekventnog aerodroma u Tivtu.
Forum su organizovali Privredna komora Crne Gore, Vlada Crne Gore i crnogorski paviljon Expo Milano 2015, u saradnji sa privrednom komorom Milana i italijanskim paviljonom EXPO Milano 2015. Forum je okupio predstavnike kompanija-članova Privredne komore Italije, Privredne komore Milana i kompanija koje su tokom prethodnih četiri mjeseca trajanja EXPO-a izrazili konkretno interesovanje za ulaganja u Crnu Goru.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code