PORTO MONTENEGRO PROŠIRUJE MARINU I ULAŽE 25 MILIONA EURA

PORTO MONTENEGRO PROŠIRUJE MARINU I ULAŽE 25 MILIONA EURA

193
0
Podijeli

U Porto Montenegru, gdje je već izgrađeno 250 vezova, danas je ozvaničen nastavak proširenja marine za novih 150 vezova.

Posao će biti okončan do idućeg ljeta, nakon čega će uslijediti druga faza proširenja, što je ukupno ulaganje, uz pomoć kredita Erste banke, od preko 25 miliona eura.
Na trajektu “Vasilije”, kotorske hidrograđevinske firme Yu briv priređena je svečanost povodom nastvaka gradnje marine na gatu 3. Kako je rekao direktor izgradnje Adriatic marinas Toni Scholes proširenje gata 3 podrazumjeva radove ka zapadu 200 m i 250 ka moru, odnosno izgradnju novog gata 5 od sjevera ka jugu dužine 250 metara, kao i izgradnju nove pumpne stanice. Scholes je kazao da ima puno povjerenje u kompaniju Yu Briv. Na budućih 150 vezova pristajaće jahte dužine od 12 do 75 m.
– Nema nikakve sumnje da će radovi na proširenju marine dovesti i do novih investicija u Boki, do otvaranja novih radnih mjesta, kao i prihoda za državu. Takođe ovaj posao predstavlja novu fazu saradnje sa kompanijom “Yu Briv” – kazao je Scholes.
I tehnički direktor Yu briva Dragan Đurović obećao je da će ovaj izuzetno zahtjevan poduhvat zvršiti u roku, do polovine avgusta iduće godine, kako je i predviđeno ugovorom.
– Za 8 mjeseci pored ostalog, izgradićemo blizu 600 m operativne obale, formirati blizu 8500 kvadrata operativne povšine na moru, pobićemo 7,5 km cijevi za instaliranje šipova, ugraditi 12 hiljada kubika betona i 1500 tona armature. U akvatorijumu ćemo praktično na oko 75 000 kvdarata imati aktivnosti pod vodom i na vodi radi isntalacije plutajućih pontona i vodnih sistema – kazao je Đurović.
Yu Briv je već dvije godine pouzdan partner kompaniji Adriatic Marinas. Gradi i Hotel Regent Porto Montenegro, a učestvovao je i u projektovanju marine. Eliminisao je ili sveo na minimum sve moguće rizike. Nakon sljedeće sezone biće nastavljeno proširenje gata 1, za nova 54 veza.
Tony Scoles je zato kazao: “Yu briv je radio i kad grije sunce i kad pada kiša i kad duva vjetar. Za rezultat smo imali završen projekat, odnosno paket radova daleko prije planiranog roka”.
Poduhvatom vrijednim 25 miliona eura, uz kreditnu podršku Erste banke, Porto Montenergro će uz postojećih 250 vezova učvrstiti pozicije najbolje marine za super jahte na Mediteranu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code