PORTONOVI: GRADNJA MARINE, RADOVI U DONJEM SELU, PROJEKTOVANJE HOTELA…

PORTONOVI: GRADNJA MARINE, RADOVI U DONJEM SELU, PROJEKTOVANJE HOTELA…

663
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U proteklom periodu kompanija „Azmont”, koja gradi luksuzni hotelski kompleks Portonovi u Kumboru, vrijedan 500 miliona eura, prema informacijama koje su dostavljene Vladi, realizovala je postavljanje konstrukcije donjeg sela (u procentima od 24% do 92%).

Sredinom maja počelo je nasipanje obale u zahvatu marine, a u međuvremenu je izabrana beogradska kompanija „Aqua Mont”, za radove u marini. Počelo je rušenje postojeće torpedne rampe, produbljivanje morskog dna, a pobijanje šipova krenula je u posljednjoj nedjelji maja. Radove na poboljšanju terena u zaleđu marine (ribarsko selo), u zoni marina apartmana, izvodi kompanija „Bauer” .
U toku su radovi u donjem selu na LV05, LV06 I LV07. Predviđa se da će regulacija glavnog kanala kišne kanalizacije početi narednih dana, dok se projektovanje hotela i saobraćajne i tehničke infrastrukture odvija punim intenzitetom, informišu iz Azmonta.
Tokom predstojećih mjeseci doći će do pobijanja šipova za duboki fundament hotela, nakon čega će biti urađena i temeljna ploča hotela. Saobraćajna i tehnička infrastruktura Faze I, biće završena do kraja godine. Planira se nasipanje zemljišta u zahvatu marine 8.000 m3, završetak rušenja postojeće torpedne lansirne rampe i stanice, produbljivanje morskog dna u zahvatu marine, 60.000 m3, te pobijanje šipova u zahvatu marine, duboki fundamenti glavnih gatova, i to 620 šipova od 600 i 800 mm.
Investicionim programom koji je dostavio investitor, predviđeno je ukupno ulaganje od 258.077.000 eura za 8 godina. Nakon potpisivanja Ugovora sa hotelskim kompleksom One and Only, investitor je najavio povećanje investicije na 500 miliona eura, kao i realizaciju cjelokupnog projekta do prve polovine 2017. godine.
Prema izmjenama i dopunama DSL „Sektor 5″ – Kumbor, na navedenoj lokaciji gradiće se luksuzni hotel sa SPA i wellness centrom, luksuzni kompleks sa 500 smještajnih jedinica i vila najviše klase, marinom kapaciteta od 250 vezova sa jahting i plažnim klubom, sa velikim brojem radnji, kafea i restorana.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code