Portonovi i Mamula među prioritetnim projektima Vlade

Portonovi i Mamula među prioritetnim projektima Vlade

9
Podijeli

Vlada Crne Gore definisala je 23 prioritetna razvojna projekta u ovoj godini, navodi se u programu rada Vlade, koji je nedavno usvojen, pišu Dnevne novine.  Glavni razvojni projekti podijeljeni su u šest oblasti, počev od saobraćaja gdje je izdvojen samo auto-put Bar-Boljare i praćenje svih koraka njegove realizacije.

Kao prioritetni projekti u oblasti turizma definisani su: izgradnja kompleksa Portonovi u Kumboru, rekonstrukcija tvrđave Mamula na ostrvu Lastavica, izgradnja  Luštica bay i hotelskog kompleksa na Plavim horizontima u Tivtu, zatim kompleksa, marine i infrastrukture naselja Porto Montenegro u Tivtu, izgradnja hotela Kraljičina plaža na Svetom Stefanu. Ujedno to su projekti koje će pratiti Tenderska komisija.

Picerija i restoran

Osim njih tu su i valorizacije Bjelasice i Komova te Durmitora.

U oblasti energetike, istaknuti su pomorski kabl koji povezuje Crnu Goru i Italijom, zatim termoenergetski kompleks, te obnovljivi izvori energije velike i male hidroelektrane, vjetroelektrane i solarne elektrane.

9 Komentari

  1. Puštite se više toga,no znali ko kad će više “odvezat” onaj dio šetališta od La bambe do Mimoze,a ne da se svaku noć ljudi i đeca presalpavaju okolo-naokolo

    31

Ostavite komentar

*

code