Poslije bure i nevremena bez posljedica na rivijeri

Poslije bure i nevremena bez posljedica na rivijeri

895
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

skver buraNajavljeno nevrijeme koje je uz jake udare bure, zahvatilo hercegnovsku opštinu za dane vikenda, nije pričinilo veću materijalnu štetu na rivijeri. Tokom subote smjenjivali su se udari kiše uz nalete jakog vjetra, ali je posljednji dan u protekloj sedmici ipak osvanuo sunčan, zahvaljujući jakoj buri, koja danas već postepeno jenjava.
Udari istočnog i sjeveroistočnog vjetra kretali su se u prosjeku od 21 – 25 m/s, što je u prosjeku oko 90 km/h.
U Hidrometeorološkoj stanici u Igalu kazali su nam da su i tokom prvog dijela dana evidentni naleti bure sličnog intenziteta, koji će do kraja dana oslabiti, ali će vrijeme i dalje biti hladno.
U Komunalnoj policiji, kazali su nam da nijesu imali većih intervencija, osim uobičajenih, te da je situacija bila “mirna” u odnosu na ono što se očekivalo i kako je najavljeno, kazao nam je načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić:
“Imali smo manjih intervencija sa postavljanjem kontejnera u boksove, na nekoliko mjesta uklonili smo par reklama, ali možemo reći da je sve proteklo bez većih problema. Takvu informaciju dobili smo i od Službe zaštite i spašavanja, nakon jutrošnjeg sastanka”, kazao je Bijelić.
Bez većih posljedica, nevrijeme je “protutnjilo” i Gradskom lukom, manjih problema bilo je na par vezova, ali bez štete, kazali su nam u Agenciji za gazdovanje Gradskom lukom.
Ipak, na nekoliko lokacija u gradu bilo je manjih odrona kamenja, kao što je onaj ispod parka “Boke”. Podsjetićemo i da su pripadnici Službe zaštite i spašavanja u subotu popodne gasili požar na jednoj vikendici u Trebesinu, koji osim manje materijalne štete, nije ostavio većih posljedica.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code