Poslije drugog aneksa ugovora “Montrose” kreće konačno na Luštici

Poslije drugog aneksa ugovora “Montrose” kreće konačno na Luštici

8
Podijeli

Na inicijativu kompanije „Northstar“, investitora na projektu „Montrose“ na Luštici, predstvnici Sekretarijata za razvojne projekte sastali su se s predstavnicima kompanije Mohammedom Abdulmalikom, Vladimirom Čvorovićem i Minom Jovović, koja gradi komleks “Montrose”, prenosi portal Analitika.

Abdulmalik se zahvalio na prijemu i istakao zadovoljstvo zbog uspješnih rezultata ostvarenih u prethodnoj godini na planu usaglašavanja Aneksa II i stvaranja uslova za realizaciju projekta.

Picerija i restoran

Takođe, zahvalio je na dosadašnjoj podršci koju je Vlada Crne Gore pružala investitoru i iskazao uvjerenje da će u budućem periodu kompanija „Northstar“ u Sekretarijatu za razvojne projekte imati istinskog partnera na realizaciji projekta „Montrose“, u čiju realizaciju planiraju da investiraju oko 250 miliona eura.

V.d. sekretara Sekretarijata, Dejan Medojević, informisao je Abdulmalika o aktivnostima koje će u predstojećem periodu preduzeti Sekretarijat u  praćenju realizacije ugovornih obaveza, kao i o pitanjima koja bi mogla da utiču na projekat. On očekuje intezivirane aktivnosti investitora u realizaciji projekta.

Dogovoreno je da koordinacija budućih aktivnosti bude sprovođena kroz održavanje zajedničkih sastanka na mjesečnom nivou s predstavnicima nadležnih organa državne uprave i Opštine Herceg Novi, ka stvaranju pretpostavki i otklanjanju smetnji za početak realizacije projekta „Montrose“.

Inače, potpisivanjem aneksa ugovora sa konzorcijumom firmi Northstar iz Tivta i Equest Capital Limited sa of-šor ostrva Džersi, u decembru prošle godine, Vlada se obavezala da će do njihove lokacije kod Rosa u Herceg Novom početi izgradnju infrastrukture u roku od šest mjeseci.

Vlada se aneksom ovog ugovora, obavezala da će “uložiti maksimalne napore” da investitor dobije sve potrebne dozvole, kao i ugovor o dugoročnom zakupu obale i akvatorijuma od Morskog dobra. U slučaju da inspekcijske službe ne izdaju pozitivne zapisnike investitoru, ili prekinu njegove radove, Vlada je dužna da organizuje vanredni sastanak sa inspekcijskim službama kako bi radovi bili nastavljeni.

Sve to navedeno je u aneksu ugovora kojeg je objavio Savjet za privatizaciju.

Obaveze investitora bila je da u  roku od osam dana  uplati milion eura, kao avans za zakupninu i još toliko u roku od šest mjeseci od kada Skupština usvoji aneks.

Vlada je sa ovim konzorcijumom ugovor o zakupu 520 hiljada kvadrata zemljišta na hercegnovskom dijelu Luštice na 90 godina potpisala 2009. godine, a rokovi izgradnje su više puta pomijerani. Investitor je do sada platio zakupninu na 10 godina od 3,9 miliona eura.

8 Komentari

 1. Dosada je država optuživala opštinu da nije ispunila svoje obaveze koje se tiču infrastrukture : vodovod, kanalizacija, put, internet, gasovod, protivpožarna infrastruktura. Šta je sad?

  7
  2
 2. U slučaju da inspekcijske službe ne izdaju pozitivne zapisnike investitoru, ili prekinu njegove radove, Vlada je dužna da organizuje vanredni sastanak sa inspekcijskim službama kako bi radovi bili nastavljeni.

  Pa ovo je totalna sprdnja!!!
  još i šklempu da im opale ako ne izdaju pozitivne zapisnike

  12
  2

Ostavite komentar

*

code