POSLIJE KAZNI BUKA IZ LOKALA MANJA, KOMUNALNI RED BOLJI NO LANI

POSLIJE KAZNI BUKA IZ LOKALA MANJA, KOMUNALNI RED BOLJI NO LANI

176
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Komunala policija u Herceg Novog bilježi i ovog ljeta najveće pritužbe gostiju i mještana na buku.

Mada, podaci Call centra NTO na osnovu poziva iz Herceg Novog broja 1300, govore drugačije.
– Za razliku od prošle godine u ovo vrijeme, kada je iz Herceg Noovg stizalo najviše pritužbi na buku, ove sezone najmanje sa primorja ima žalbi iz Novog – potvrdio nam je koordinator komunalne policije, Ilija Peulić.
Uz glasnu muziku i reklamiranje gostiju lokala sa tzv. lajavcima, komunalna policija se suočava najčešće i sa primjedbama gostiju na čistoću plaža, koje nijesu pod zakupom Morskog dobra, kao i čistoćom na Šetalištu pet Danica.
– Svake noći dežuraju i kotrolišu red tri ekipe komunalne policije, posebno na tri lokacije, Škver, Topla-ispod teniskih terena, Igalo-Omladinski park. Mjere stalno jačinu buke, koja mora biti maksimlano 65 decibela, dva metra od najbliže fasade stambenog objekta, na 4 m visine. Muzika je dozvoljena na otvorenom do 1 poslije ponoći, a rad lokala do 3 ujutru. U slučaju da neko “iskoči” odmah reaguju i vlasnici moraju da utišaju ozvučenja. Bili su i represivni. Napisali su tri naloga po 1000 eura za objekte koji se nijesu pridržavali opštiskih odluka – ističe Peulić.
Komunalna policija napisala je i 4 prijave za vlasnike lokala koje iz barki i automobile oglašavaju svoje programe. Sa jedne barke je oduzeto kompletno ozvučenje, jer postoje propisi i za ovu vrstu oglašavanja. Doskoro je to bilo, uz veliku buku, u nedozvoljeno vrijeme odmora , od 14 do 17 h – ističe Peulić, ukazujući da u posljednje vrijeme više nema barki koje čine prekršaje.
Za razliku od juna sada ima dovoljno vode i za pranje ulica u Novom. Ulice se peru svako jutro sa dvije cistjerne, od 4 do 7, ili 8 sati.
– Sve zavisi od gužve. Imamo veliku frekevenciju oko 4 ujutru, mladih koji napuštaju lokale, pa se malo i bune, ali to je opet najpogodnije vrijeme i jednostavno to moramo obavljati radi higijene u gradu. Jedna cistjerna je “Čistoće”, a druga vatrogasna, koje peru ulice od Škvera , preko Tople i Igala, svake noći – napominje naš sagovornik.
Na žalost, ove godine je veliki problem konulani red na plažama koje su ostale nezakupljene, posebno one u Igalu, gdje obično ima najviše kupača.
– Imamo sedam nezakupljenih kupališta i sada se ona smatraju javnim. Prema ugovoru sa Morskim dobrom, Opština, odnosno njeno preduzeće “Čistoća” dužno je da održava javne plaže. Znamo da fali tuševa, kanti, ali tokom noći, oni se uništvaju…najbolje bi svakako bilo da plaže imaju zakupce, jer upravo gosti sa takvih kupališta daju pohvale za čistoću.
Peulić kaže da, ipak, ima napretka u komualnom redu ove sezone. Dosta toga može biti bolje, ali u lokalnoj upravi “daju sve od sebe” i “preko noći” ne može se sve riješiti. Iduća sezona, će svakako, biti bolje pripremljena, jer već postoji dosta predloženih aktivnsoti za ljepše truritičko lice Novog, navodi Peulić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code