Poslije skoro 2 decenije put od magistrale do Gomile u Igalu biće...

Poslije skoro 2 decenije put od magistrale do Gomile u Igalu biće saniran

13
Podijeli

Dugo najavljivana sanacija urušenog dijela puta na Gomili, koji vodi do naselja Šištet, trebalo bi da bude realizovana tokom ove godine, za kada je najavljen i početak izgradnje autobuske stanice na lokaciji Šištet – Bare. Novi projekat sanacije prilaznog puta Šištet-Gomila radiće se u okviru rješavanja  prilaznih saobraćajnica za autobusku stanicu, kaže Radiju Jadran potpredsjendik Opštine, Miloš Konjević.

“Izgradnja stanice uključivaće i izgradnju saobraćajne infrastrukture, odnosno prilaznih saobraćajnica. Kroz rješavanje ovog pitanja naći će se i najbolja opcija za sanaciju puta koji povezuje naselje Gomila sa magistralom, a na osnovu koje će biti urađen idejni projekat i potom će se ući u realizaciju”, navodi Konjević.

Picerija i restoran

On je takođe istakao da ranije urađena projektna dokumentacija za ovaj posao nije kompletna pa su zato krenuli sa izradom nove:

“Trenutno su geometri na terenu, analiziramo i neriješene imovinske odnose na ovom potezu. Kada ovaj dio posla bude završen, imaćemo jasne odgovore i na ostala pitanja – dužina trajanja radova, izbor izvođača i slično. Važno je da nećemo raditi parcijalno, već projekat čitavog puta, kako bi stanovnici tog dijela grada konačno dobili kvalitetan put”, uvjerava Konjević.

Kako nezvanično saznajemo, postoji ideja i da se ova dionica proširi i “osposobi” za dvosmjerno saobraćanje, mada učesnici u saobraćaju i sada voze u oba pravca, vratolomnim razrovanim putem. On je posljednjih godina postao veoma prometan i rizičan. Njegova sanacija bila je dio izbornog programa gotovo svih partija od 2000. godine.

13 Komentari

 1. Sve je to super samo da ga ne rade kao put u Mojdez. Jos malo se nece moci proci putem od ulegnuca i urusavanja puta. Sad se trazi krivac a put ima garanciju 2 godine. Svi prebacaju loptu s jednih na druge a gradjani ispastaju.
  Samo da se ne desi isti scenarijo i da krenu da rade vise a ne samo da pricaju.

 2. Bilo bi dobro da se put od magistrale do gomile malo sredi.
  Jest da je asvalt novi ali parkirana auta vjecito izlijevanje vode iz dvorista zauzeti ono malo trotoara sto ima.
  Kapije od kuca na putu podesti za ulazak kola u dvoriste a da o stepenistu koje je na putu ne pricam.
  Za ovaj projekat sanacije svaka cast.
  Ipak trba malo pogledati glavni put gdje je frekfencija saobracaja velika.

  11
 3. Taj put nije put a nije mu ni mjesto tu. Ne moze se za njega dobiti dozvola jer nije po DUP-u tako da “projekat” koji pominjete je nemoguce uraditi. Projekat bez UT uslova nije projekat!
  Jedino sto mozete uraditi je usuti malo betona i to je sve… Daleko od toga da ne zelimo taj put ali treba ga napraviti onamo dje mu je mjesto! Postujte zakone opstinari….

  10
  3
 4. Od cjelog teksta podvlacim zadnju recenicu. U pogramu svake partije !

  Za put (prije toga je bio makadam) su zasluzni stanari zelenih zgrada koji su organizovati veliku radnu akciju I opstina je dala beton. To je bilo prije 18 godina. Nakon pokretanja klizista I smjesne rekonstrukcije koju je propratio folklor I crvene vrpce ovaj rizican put je velika opasnost a previse je prometan cak I kamioni preduzimaca I opstinskih sluzbi voze!
  Konstantna lupnjava, skripanja, zakrcenja puta, vjecita ostecenja automobila od strane nesavjesnih vozaca su nam svakodnevnica sa kojom se susrecemo zbog neuslovne saobracajnice koja je I za zatvaranje!

  14
 5. Super da neko misli na nas koji zivimo na Gomili i u ostalim naseljima iznad magistrale. Ko god da je i koja god stranka, svaka cast.
  Napravite nam i neki park, makar mali 🙂

  10
 6. A ULICA U SRBINU,IMA LI NADE,PUT JE UZASAN I ZATVORIT PUT ZA PODE STO IDU PRECICOM,NEMA POLITICARA U TOJ ULICI PA NIJE ZANIMLJIVO,PROSETAT MALO

  9
  1
 7. Put je pravljen a nije napravljen. Sad ocekujemo da ce to biti bolje. Ocekujemo i igraliste za djwcu na mjestu nelegalnih objekata.
  Gradjani Gomile prepoznaju inicijativu.

  14
  3
 8. Taj put o kojem pricate je saniran 2004 godine od strane opstinskih vlasti tadasnjih… kako je saniran to zna svako u gradu cak i ko je zdipio mreze i materijal sa gradilista dok je radjeno, a koliko vidim sprema se repriza. Niste vi u stanju da premijerite put a ne da ga napravite. Batalite se glupiranja no ajte ća!

  19
  14

Ostavite komentar

*

code