POŠTA CRNE GORE OMOGUĆILA SLANJE NOVCA U SRBIJU

POŠTA CRNE GORE OMOGUĆILA SLANJE NOVCA U SRBIJU

575
0
Podijeli

Pošta Crne Gore uvela je novu uslugu “Međunarodni prenos novca” i građanima omogućila brz, jednostavan i siguran elektronski prenos novca sa Srbijom, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.

“Prijem i slanje novca moguće je obaviti u svim automatizovanim poštama na teritoriji Crne Gore i Srbije. Uplate obavljene do 19 sati dostupne su za isplatu u roku od 30 minuta u skladu sa radnim vremenima pošta u Crnoj Gori i Srbiji”, navodi se u saopštenju.

Picerija i restoran

Procedura slanja novca je jednostavna. Korisnik u pošti popunjava obrazac koji treba da sadrži ime, prezime i adresu primaoca i pošiljaoca, te iznos koji šalje. Primalac je, prilikom preuzimanja novca, u obavezi da navede kontrolni broj uputnice, ime i prezime pošiljaoca, državu slanja i očekivani iznos u eurima.

Novac će biti isplaćivan u eurima u Crnoj Gori, odnosno dinarima u Srbiji, u skladu za kupovnim deviznim kursom koji primjenjuje Pošta Srbije. Maksimalni iznos koji je moguće poslati je 1000 eura.

Pošta je mogućnost elektronskog prenosa novca sa Srbijom ponudila posebno imajući u vidu potrebu unaprjeđenja otkupa poštanskih pošiljaka i elektronske trgovine. Elektronski prenos novca biće uskoro moguć i sa drugim poštanskim upravama regiona.

Pošta Crne Gore uslugu elektronskog prenosa novca sa Srbijom naplaćuje po tarifi 2,5 eura + 2% od iznosa koji se šalje, navodi se na kraju saopštenja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code