Postavljena nova signalizacija, vrijedna 90 hiljada eura

Postavljena nova signalizacija, vrijedna 90 hiljada eura

4949
18
Podijeli

Završena je prva faza radova postavljanja vertikalne signalizacije na magistralnom putu od Kamenara do Igala. Radovi su obuhvatali postavljanje nosećih konstrukcija i ugradnju nove svjetlosne saobraćajne turističke signalizacije na raskrsnici na Toploj, kružnom toku u Meljinama, u Sutorini prije skretanja za Njivički put i u Kamenarima. Posao je koštao 90 hiljada eura.

semafor-nova-signalizacijaOvim je značajno poboljšana putna signalizacija, postavljena je svjetlosna signalizacija najnovije generacije koja će omogućiti kvalitetniji protok saobraćaja, ocijenjuju iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju.

Picerija i restoran

Narednog ponedjeljka saobraćajni inženjeri iz Beograda uključiće mjerače protoka na raskrsnici na Toploj, kako bi tokom narednih mjesec  bio izmjeren intenzitet saobraćaja, a sve radi postizanja optimalnog učinka semafora.

meljine-nova-signalizacijaDruga faza radova će obuhvatiti obilježavanje horizontalne signalizacije na dijelu puta od Igala do Meljina, kao i farbanje dijela magistralnog puta na mjestima gdje je postavljena signalizacija, u vrijednosti 12 hiljada eura.

Nakon obilježavanja horizontalne signalizacije, uslijediće i treća faza radova, koja obuhvata izradu projekta svjetlosne signalizacije na pješačkim prelazima na magistralnom putu, kao i lokalnom u blizini školskih objekata. Radovi u ovoj fazi će koštati do 25 hiljada eura.

18 Komentari

 1. A ko se ugradjuje u ove light shov programe po Novom? Bolje da je asvalt obnovljen, nigdje toliko rupa i zakrpa kao po novskim ulicama, a svega dvije ulice imamo
  0  0
 2. ******!!!! i predivni,

  nije poenta da se ugodi, a nije ni poenta da se kudi ono sto je uradjeno; no valjda ono sto se radi treba da ima smisla i visoku upotrebnu vrijednost.
  Table su neupotrebljive, jer su sitna slova sa aspekta prilaska toj signalizaciji gdje trebas maksimalnu paznju da posvetis sta pise na tabli (ako trazis smjernice) a tada ne mozes da vozis.
  Koliko znam, poenta signalizacije jeste da ti olaksava snalazenje u pravcima.

  Usput, da rezimiramo za godinu dana, kad prodje prva sezona ?
  0  0
 3. Definitivno je jedna nula viska u ovom iznosu…sem ako ovo nisu neke specijalne sijalice od 5000€/kom…sta nam rasvjeta uradi za godinu dana ccc…
  0  0
 4. Hoce li se neko sjetiti da doradi stepenice koje idu od idee na toploj 2..ul nikole ljubibratica pa do semafora..kako bi majke sa kolicima mogle negdje preci magistralu..ili da sacekamo lokalne izbore..
  0  0
 5. Iz pravca Igala zeleno svijetlo sada traje da mogu proći samo 3 do 4 auta i već se stvaraju kolone. Šta radi komunalna policija, dok se vozika po gradu i troši gorivo, zar ne treba da vide gdje su problemi i da su na usluzi građanima kako nam objašnjavaju iz Opštine?
  0  0
 6. Interesantno kako se sve sto sevnapravi napadne.Valjda jevto nas usud.Sada nista ne valja a prije oviga je bilo odlicno.Samo da vam dam ideje:niste napali boju konstrukcije,boje tabli,razmak izmedju stubova,oblik semafora….Valja jedino kad se nista ne radi.Uzgred,vise puta je objasnjeno da se nije dobila saglasnost za kruzni tok na Toplu jer je suvise veliki uspon id strane Topljanke.Ali koga to interesuje.Samo ne valja,Svako bi to bolje napravio…..Pi
  0  0
 7. Slažem se sa Saletom i Rankom, table sa putokazima su male u odnosu na glomaznu skalameriju, slova nedovoljno jasna, nije vodjeno računa o estetici, pa sve ostavlja utisak nedovršenog. Žali bože pare…
  0  0
 8. Pametnije je bilo da su te nesretne pare otisle u asvaltiranje magistrale od Bijele do Igala. Ili priobalnog puta duz cijele rivijere. Treba svako 50 metara stavit znak uzvicnik ili crna tacka i zutu signalizaciju. Ubrzo ce kise pa valja pripremit koji tamić asvalta pa popunjavati novo otvorene rupe.
  0  0
 9. Mislim da je ponovno postavljanje semafora na Toploj potpuni promasaj! Mnogo bolje rijesenje bi bilo da je napravljen kruzni tok koji ne bi pravio ogromne kolone. Bas juce sam prosao semafore ka Igalu i primijetio izuzetno veliku kolonu iz susjednog pravca. Sta nadlezni misle, kako ce to funkcionisati u sezoni? Hahaha Nego nema veze, samo nek se radi pred izbore 😉
  0  0
 10. Slova moraju biti jasnija i masnija. Ne vide se. Previsoko su, i mozda ih jedino vozaci slepera vide kako treba. Pred kruzni tok ka Meljinama, bandera je ispred table koje su iznad magistrale, a konstrukcija koja nosi te table zaklanja bocnu tablu sa pravcima.

  Alo ?
  0  0
 11. Hoće li za taj iznos postavit i na skretanju iz igala prema Novljanci semafor za automobile i pješake? Odnosi se na raskrsnicu “kod semarora”, sve su postavili a toga još nema. Đaci idu u školu, penzioneri u Dom zdravlja i tu se često prelazi a vozači skreću brzo a i redovno se parkiraju baš tu na trotoaru kod tog pješačkog prelaza.
  0  0
 12. Svugdje u svijetu se centar pored slovima oviljezava i simbolom. Ovdje to nije slucaj. Zar se moramo razlikovati od ostalog svijeta? I table zasto po visini nisu vece, ovako prazan prostor. Ostalo je korektno uradjeno.
  0  0
 13. Ove table su mogle biti vece jer je prostora bilo…ovako rupa ostaje iznad…isto tako natpisi su tanki i vide se tek kada se dosta priblizimo…nije estetski…imam 25 godina i nemam problema sa vidom…vjerovatno je to tako jer bi trebalo jos jedno 15000 za vece table i natpise, a nije se imalo…
  0  0

Ostavite komentar

*

code