Postsezona u hotelima bolja od lanjske, cijene niže i do 30%

Postsezona u hotelima bolja od lanjske, cijene niže i do 30%

1290
5
Podijeli

hotel riviera bazenVremenske prilike hotelijerima idu na ruku pa su sva veća i novija hotelska zdanja na hercegnovskoj rivijeri i dalje sa solidnom posjetom.

Hotel Rivijera u Njivicama popunjen je sa 60 – 70%. Cijene su za postsezonski period snizili za 10%, pa za noćenje sa doručkom u ovom hotelu treba izdvojiti od 90 do 150 eura.

Picerija i restoran

images_slike_gradovi_hn_objekti_hotel_light_houseKada je riječ o hotelu Lighthouse u Igalu, direktor marketinga i prodaje, Jovan Mićunović, kaže da su minulom sezonom zadovoljni iako je bilans ispod očekivanog. Jer, veliki broj ruskih turista odustao od posjete Crnoj Gori zbog finansijke krize, ali i zbog direktive da se neki aranžmani preusmjere na njihovo tržište. Za postsezonski period nude niže cijene usluga:

– Nama su cijene, inače, od 1. septembra, svake godine, pa i ove, niže nekih 30-ak posto, tako da se polupansion kreće od 22 do 42 eura, u zavisnosti od vrste sobe i usluge koju gost koristi – kazao je Mićunović.

Ljetnja sezona za ovu kompaniju po prometu je slična prošlogodišnjoj. Trenutna popunjenost je visoka, 93%, odnosno u hotelu je 300 gostiju, najviše zahvaljujući Balkanskom prvenstvu u džudou. Očekuju da će takva popunjenost biti do polovine septembra, dok u oktobru, novembru i decembru tradicionalno bilježe manje gostiju, ali neće ni ovoga puta zatvarati kapije.

hotel palmon bay 8U hotelu Palmon Bay, koji je ove godine u potpunosti renoviran, kažu da su poslovanjem u ovoj ljetnoj sezoni zadovoljni. Ostvaren je zadovoljavajući broj noćenja, koji je u porastu u odnosu na prošlu godinu.

– Kao što znate, hotel “Palmon Bay” je od renoviranja aktivno radio na poboljšanju usluge, kako za goste tako i za mještane. Ove godine smo otvorili 40 novih soba u depadansu, kao i moderno kupalište  sa bazenom, uz koje pristaje i “Palmon boat”, za izlete po zalivu i do plaže na Mirištima. Sve to je doprinijelo da se već  bogata ponuda hotela upotpuni, a turističke agencije  i turisti prepoznaju kvalitet hotela i sadržaji koje “Palmon Bay” nudi. Upravo zbog konstantnog unapređenja ponude i usluge, “Palmon Bay” je ove godine zabilježio veći broj noćenja i bolje poslovanje u odnosu na prošlu godinu – kazali su iz PR službe ovog  hotela u Igalu sa 4 zvjezdice.

Postsezonski cjenovnik ovdje će primjenjivati od 10. septembra, a cijene će biti snižene za čak 30%, pa će gosti za noćenje sa doručkom plaćati od 44 do 70 eura po osobi.

Hotel Sun Resort popularan je za grupne posjete, “work shop” i “team building” skupove i seminare. U toku seprembra u ovom hotelu održava se Yukomat – seminar nano fizičara. Kako su nam kazali iz menadžmenta, hotel će ugostiti 120 osoba iz najpoznatijih naučnih ustanova cijelog svijeta. Cijene su, u odnosu na glavnu turističku sezonu, snižene za 20%, a u toku su i promotivne ponude i akcije, pa gosti za boravak od 7 dana plaćaju samo 6, za 10 dana plaćaju 9 i za 14 plaćaju 12 dana. Broj gostiju u septembru, u odnosu na prošlu godinu, veći je za 15-20%, a dobru popunjenost očekuju i u oktobru.

hotel delfin 5Novootvoreni renovirani hotel Park u Bjeloj, kao i hotel Delfin kompanije Carine, biće puni do kraja oktobra, a u oba hotela trenutno boravi oko 950 gostiju. Vlasnik, Čedo Popović, kazao nam je da su minulom sezonom i te kako zadovoljni, jer su oba hotela puna od 1. jula. Aranžmani su prodati i za postsezonu tako da cijene neće mijenjati. Ponuda u hotelima je “all inclusive” pa su i cijene specifične, kazao je Popović. U hotelu Delfin su uglavnom francuski državljani, dok su u Parku Njemci, Holanđani, Španci, Italijani.

Popović je kazao da hoteli tokom zime neće raditi, ali do kraja oktobra, sigurno hoće. Moguće da sezonu produže i u novembru.

5 Komentari

 1. Bravo moj Cedo, dao si im “all inclusive” pa sada ne sjedaju ni na pice a kamoli na veceru nigdje van hotela. Mogu svi u Bjeloj da zatvore. Svaka ti cast, pravi biznismen i patriota.
  0  0
 2. Sezona odavno nije bila losija,grad vode neznalice.Prestanite da obmanjujete narod.Nista nijeste uradili osim sto arcite novac na gluposti poput prestonice kulture.Buka iz primitivnih lolala,prljavstina koja se lijepi za obucu po ulicama,divlji Dileri,nelegalno izdavanje vikend stanova,skupe lezaljke I Jo’s skuplji privatni parkinzi,plackanje turista po kaficima I prodavnicama bez istaknutih cijena!da li he to turizam I kultura?
  0  0
 3. Najgora kako kome, ali za smećare najbolja! Ništa nisu čistili, ružno za grad koji oće da bude prestonica kultura, a šetalište puno smeća.
  0  0

Ostavite komentar

*

code