Početna Turizam Postsezona s 21% većom posjetom, kamperi zadovoljni

Postsezona s 21% većom posjetom, kamperi zadovoljni

5

Lijepi dani, toplo more, vjerovatno i veće intersovanje gostiju uticali su da na hercegnovskoj rivijeri, prema podacima TO, još odmara 15 887 gostiju, što je 21% više nego prošle godine.

U hotelima je smješteno 777 domaćih i 4048 stranih, u domaćinstvima je tek 11 domaćih, ali 10968 stranaca, dok je u kampovima 58 turista iz inostranstva.

Picerija i restoran

Postsezonski period dobro je počeo i kiša, koja je proteklih dana padala na kratko u popodnevnim satima, nije “rastejerala” goste. Sada se na plažama, kao i obično, može vidjeti više lokalnog stanovništva koji znaju da su pravi gušti za kupanje i sunčanje upravo u septembru. More je i dalje prijatnih 26 stepeni, dok se najviša dnevna temperature penje do 32.

Dobar postsezonski bilans očekuju u kampovima priča za Radio Jadran predsjednik Sektora kampova u CTU i vlasnik kampa u Kamenarima, Uroš Zloković.

On je kazao da su kampovi na crnogorskom primorju solidan bilans ostvarili tokom glavne ljetnje sezone, a sve zahvaljujući sajamskim nastupima u zemljama iz kojih najviše kampera dolazi u Crnu Goru: Njemačka, Austrija, Holandija, Italija.

Dobar rezultat, ostvaren je i zahvaljujući ulaganjima u infrastrukturu i uređenost kampova, ističe Zloković.

– Ipak, ove godine  nemamo ugovorene veće grupe kampera za postsezonu. Nadamo se da će to biti individualni gosti, pretežno penzioneri iz zemalja Zapadne Evrope, koji preferiraju ovaj period za odmor zbog manjih saobraćajnih gužvi i čekanja na graničnim prelazima – objašanja on.

Trenutna posjeta u kampovima je solidna. Gosti se smjenjuju svakodnevno, zadržavaju se od jedan do tri dana. Uglavnom su na proputovanju za Tursku ili Grčku, a neki se vraćaju iz tih zemalja i odlaze za druge evropske zemlje.

– Ostaju kratko, u zavisnosti kako uspjemo da ih animiramo i zainteresujemo za neki program. Nudimo im izlete brodim po Bokokotorskom zalivu, rafting Tarom ili šetačke ture po Orjenu. Uspijemo tako da ih zadržimo na dva dana i dvije noći, što predstvalja dobitni model u našoj ponudi – navodi Zloković.

5 Komentari

 1. Po ko zna koji put napominjem da je turizam sirok pojam i ne sastoji se samo od izdavanja soba i restorana kao sto kod nas izgleda vecina misli

 2. Kampere??? Hahahahaha
  Sve jaki gosti posebno ovi kamperi na divlje u ne zakonitim kampovima u Baosicima! Samo ne znam kako opstaju od ovih savijesnih inspekcija! Bitno da nama na sobe derete ledja! Da sam znao livadu bih ostavio pa posadio prikolice stare sto godina i pun dzep da niko ne zna

  2
  1
 3. Nema to veze, važan je broj ljudi, a ne zarada. Ako meni ne vjeruješ, pitaj stručnjake u Teritorijalnoj odbrani, pardon, Turističkoj organizaciji.

  14
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code