POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI TIVTA I KINESKOG DRUŠTVA PRIJATELJSTVA

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI TIVTA I KINESKOG DRUŠTVA PRIJATELJSTVA

0
Podijeli

Foto: opstinativat.comSaradnji između Opštine Tivat i Društva prijateljstva Narodne Republike Kine i Crne Gore krunisana je potpisivanjem memoranduma predsjednika opštine Ivan Novosela i predstavnika Društva prijateljstva mr Samir Hadžić.

Ovim dokumentom trasirani su pravci za uspostavljanje odnosa saradnje između Opštine Tivat i Društva prijateljstva koji treba da rezultiraju uspostavljanju pobratimskih odnosa sa nekim od gradova NR Kine.
Opština Tivat je, zajedno sa opštinom Budva i Bijelo Polje, izabrana da sa gradovima u NR Kini uspostavi pobratimske odnose. Na današnjem sastanku dogovorene su obaveze Opštine Tivat da Društvu prijateljstva pošalje detaljan CV opštine. U njemu će biti iskazani konkretni zahtjevi za uspostavljanje saradnje opštine Tivat i nekog kineskog grada koji bude odabran.
U narednih desetak dana očekuje se da njegova ekselencija Cui Zhiwei, izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori, zvanično posjeti opštinu Tivat, kako bi se bliže upoznao sa njenim mogućnostima i potencijalnim vidovima saradnje. U drugoj polovini aprila se očekuje i posjeta zvanične delegacije NR Kine Crnoj Gori, koja će tom prilikom posjetiti i opštinu Tivat. Već tada bi moglo doći i do zvaničnog potpisivanja Memoranduma o uspostavljanju pobratimskih odnosa između opštine Tivat i nekog grada iz provincije Senčuan, koja se smatra najbogatijom provincijom u NR Kini.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code