Potpisan protokol o saradnji dvije biblioteke

Potpisan protokol o saradnji dvije biblioteke

7
Podijeli

Direktor Narodne biblioteke “Stefan Prvovenčani” iz Kraljeva Miša Milosavljević i direktorica JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi Nevenka Mitrović potpisali su danas Protokol o saradnji. Ove dvije ustanove uspostavili su saradnju uz podršku Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, saopšteno je iz lokalne uprave.

Kako je Mitrović kazala, veliko zadovoljstvo i čast je uspostaviti saradnju sa bibliotekom kao sto je “Stefan Prvovenčani”, koju izuzetni i dugogodišnji rezultati u radu pozicioniraju u sam vrh narodnih biblioteka u Srbiji. Protokol o saradnji zajednički je interes obje biblioteke.

Picerija i restoran

– Preduslov za uspješnu realizaciju protokola o saradnji svakako je široko struktuirana djelatnost, moderno utemljene obje biblioteke, a onda su i mogućnosti za saradnju velike – od razmjene kulturnih programa, edukacije bibliotekarskog osoblja, raznih znanja i iskustava iz oblasti informacione i biblitekarske djelatnosti. Posebno bih voljela da sarađujemo u radu na Zavičajnoj zbirci, izdavačkoj djelatnosti, digitalizaciji… S obzirom na sve ono što znamo jedni o drugima, mislim da će saradnja biti na korist i jedne i druge biblioteke i da će to biti dodatni podsticaj za kolege bibliotekare da se aktivnije uključe, da spoje znanja i iskustva, a sve radi postizanja boljih rezultata i unaprijeđenja ustanove, kazala je Mitrović.

Njenom kolegi Milosavljeviću drago je što su uspjeli brzo da dođu od ideje do realizacije:

– Siguran sam da ćemo imati mnogo prilika da sarađujemo, da mnogo toga naučimo od vas što se tiče struke. Imaćete priliku do kraja godine da dođete do nas, i ubuduće vi i vaše kolege bibliotekari doći kod nas, Možda postoje neke stvari kod nas od kojih vi možete da naučite, kazao je Milosavljević.

Realizaciji protokola prisustvovala je i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo, a prethodio mu je susret učenika 6. razreda hercegnovskih osnovnih škola sa Dejanom Aleksićem, poznatim dječijim piscem iz Kraljeva.

Bogatu, višedecenijsku izdavačku djelatnost Biblioteke, koja obuhvata časopis za književnost, nauku i kulturu “Povelja” i četiri edicije “Poezija danas”, “Posed poetike”, “Zvonik i Zbornik”, oko 150 naslova, predstaviće urednici Ana Gvozdenović i Dejan Aleksić.

Izložba pod nazivom “Stefan Prvovenčani u književnosti i istoriografiji”, autorki Danke Spasojević i Ivane Hrenko, koju organizuje Matica Boke, biće otvorena od večeras u Galeriji “Josip Bepo Benković”. Izložbu će otvoriti istoričar dr Miloš Ković, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu, podsjećaju iz lokalne uprave.

7 Komentari

    • Gospodine depolitizovani,politička aktivnost i nacionalizam su normalna pojava u civilizovanom svjetu.Ljubav prema svom narodu i naciji nije sramota ,kao i nijedna druga ljubav.Znanje i svjest i odgovornost su nešto čime se čovjek ponosi.Kulturni dogadjaj jeste susret dvije biblioteke i ljudi koji ih vode .Kako ih vode i njihove aktivnosti su nešto o čemu se diskutuje.Ali vi o tome očito ne želite pričati nego vas nešto drugo vodi.Koje ste vi nacionalnosti pa vas druga nacionalnost vrijedja ,možda je to šovinizam!

      3
      1

Ostavite komentar

*

code