Potpisan ugovor o spajanju Herceg Novog na regionalni vodovod

Potpisan ugovor o spajanju Herceg Novog na regionalni vodovod

2657
10
Podijeli

potpisivanje ugovora regionalni vodovod 1103
Foto: Infobiro

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma organizovan je sastanak povodom potpisivanja ugovora o rehabilitaciji cjevovoda regionalnog vodovodnog sistema na dionici PK Tivat PS Pod Kuk. Sastanku su prisustvovali ministar Branimir Gvozdenović, direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić, predsjednik Skupštine Herceg Novi Andrija Radman i predstavnik riječke firme Ind-eko doo, Željko Šmitran, koja će biti izvođač radova.

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović izrazio je zadovoljstvo poslovanjem Regionalnog vodovoda i njegovim napretkom.

Picerija i restoran

– Smatram ključnim aktivnostima dalje širenje mreže Regionalnog vodovoda i stvaranje uslova da dođemo do kvalitetne i jeftine vode na crnogorskom primorju. To je u interesu građana Crne Gore, kao i turista. To je jedan od ključnih preduslova za razvoj brojnih projekata koji se realizuju na prostoru Bokokotorskog zaliva, počevši sa projekata Porto Novi i Luštica bay, do projekata koji su u najavi. Regionalni vodovod je prezentovao nova tehničko tehnološka rješenja za brzu i efikasnu rehabilitaciju mreže na crnogorskom primorju – rekao je Gvozdenović.

Proces spajanja na regionalni sistem vodosnabdijevanja biće sproveden u dvije faze. U I fazi radiće se rekonstrukcija starog cjevovoda na području tivatske opštine, u dužini od 720 m. Za nju je Regionalni vodovod obezbijedio novac iz sopstvenih sredstava, budući da nijesu uspjeli da se dogovore sa kompanijom Azmont oko plaćanja naknade za izgradnju regionalnog vodovoda, pojasnio je ranije za Radio Jadran Jevrić:

– Postavljanje nova 3 km cjevovoda na potezu od Tivta do ulaza u Boku, gdje on nedostaje predstvlja II fazu projekta spajanja Herceg Novog na regionalni cjevovod. Regionalni vodovod ima oko 10 km cjevovoda koji je građen 80-ih godina, tako da, prema riječima Jevrića, istog trenutka kad se postave nedostajuća 3 km, Opština Herceg Novi biće praktično spojena – rekao je tada Jevrić.
Vrijednost predviđenih radova je 300.000 eura, a trajaće sto dana.

10 Komentari

 1. Sistem Vodovoda HN je takav da mora pretrpiti totalnu rekonstrukciju, u protivnom ce vode iz RV biti .samo za podrucje Rivijere. Mislim da potpisnici Sporazuma iz HN nijesu strucni da bilo sta diskutuju o problemu vodosnabdijevanja HN
  0  0
 2. Jeftina????? eeeee moji dobri novljani samo jednu dobru stvar navedite u poslednjih 25 godina dok se svadjate cija je bolja partija odosmo mi u tri lijepe
  0  0
 3. Ajede, više je vrijeme.
  Pa i ove toliko neljubazne na šalterima vodovoda da ne povjerujete dovedite u red.
  Bahatost i avašluk u vodovodu je i dalje na snazi.
  0  0

Ostavite komentar

*

code