Potpisani ugovori: Opština Herceg Novi izdvaja 70.000 eura za NVO

Potpisani ugovori: Opština Herceg Novi izdvaja 70.000 eura za NVO

4
Podijeli

Predstavnici hercegnovskih nevladinih organizacija, njih četrdesetak, danas su u Opštini Herceg Novi potpisali ugovore o finansiranju projekata. Lokalna uprava je ove godine sa 70.000 eura podržala 45 projekata nevladinog sektora, koji se tiču kulturne baštine, razvoja lokalne zajednice, omladine i starih lica, podrške osobama sa invaliditetom, edukacije, sporta i zaštite životne sredine, saopšteno je iz Press službe Opštine.

Na ovaj način, Opština Herceg Novi nastavlja praksu podrške radu i razvoju nevladinih organizacija, prepoznajući njihov značaj, pokretačku snagu i orjentisanost ka napretku lokalne zajednice kojoj pripadaju.

Picerija i restoran

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama nije imala lak zadatak prilikom ocjenjivanja projekata i programa rada, kazao je nakon potpisivanja sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić.

Kako je obrazložio, ukupna sredstva Budžetom opredijeljena za ovu namjenu raspodijeljena su poštujući Odluku o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, i to projektima nevladinih organizacija koje su se ranije pokazale kao dobar saradnik lokalne uprave u različitim oblastima, a ove godine su se javile na Konkurs i podnijele urednu dokumentaciju.

Ugovori su potpisani na osnovu Odluke o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata za 2018. godinu, koja je donijeta je u skladu sa Odlukom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama i nakon raspisanog Javnog konkursa za raspodjelu sredstava iz Budžeta Opštine Herceg Novi opredijeljenih nevladinim organizacijama u 2018. godini, navodi se na kraju saopštenja.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code