Potrošnja električne energije manja u januaru, prosječan račun 41 euro

Potrošnja električne energije manja u januaru, prosječan račun 41 euro

0
Podijeli

Domaćinstvima u našoj zemlji stigao je prosječan januarski račun za električnu energiju za domaćinstva od 41,63 eura, saopštili su iz Elektroprivrede Crne Gore.

Domaćinstva su u januaru 2018. godine potrošila 127.758.045 kWh(kilovatsati) električne energije, što je oko dva odsto manje u odnosu na decembarsku potrošnju, odnosno 16,7 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom januara 2017. godine.
Najnižu prosječnu potrošnju bilježe domaćinstva u Mojkovcu – 23,79 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Kotoru, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 53,28 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 2,46 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 5,10 odsto kupaca.

Picerija i restoran

Januarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 54,8 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 187.962 kupaca.

Elektroprivreda Crne Gore 31. januara napravila je presjek za ulazak u Zlatni tim.

– Imamo rekordan broj članova Zlatnog tima – čak 187.962 kupaca. Oni posljednjeg dana januara nijesu imali dug za utrošenu električnu energiju i ostvarili su popust na vrijednost obračunate aktivne energije od 13 odsto, a samim tim su stekli i pravo da učestvuju u nagradnoj igri “ZLATNI TIM, POPUSTI I NAGRADE” sa bogatim nagradnim fondom: automobil OPEL ASTRA K Enjoy, dva vaučera od 1.000 eura za putovanje po sopstvenom izboru, tri iPhone 8 64GB telefona, četiri iPad Air tableta i pet vaučera za gorivo od po 100 eura – kazali su iz Elektroprivrede.

Izvlačenje nagrada je zakazano za 20. februar u studiju TVCG. Iznos visine popusta koji će članovi Zlatnog tima ubuduće ostvarivati, povećan je sa 10% na 13% na obračunatu vrijednost aktivne energije.

Takođe, 31. januara završen je novi ciklus akcije PODIJELIMO TERET. Za vrijeme trajanja akcije 12.420 kupaca je prepoznalo povoljnosti koje im je EPCG ponudila u otplati duga. Oni su potpisali Sporazum o izvršavanju obaveza, a čak devet i po hiljada kupaca je nastavilo da otplaćuje dug po povoljnim uslovima, odnosno riječ je o kupcima koji su imali potpisane sporazume u okviru akcije Podijelimo teret. I struktura duga kod potpisanih sporazuma ukazuje na opravdanost akcije i zainteresovanost kupaca da na ovaj način izmire svoj zaostali dug.

Povoljnosti koje nudi potpisivanje sporazuma iskoristilo je skoro 11 hiljada kupaca koji imaju dug preko 440 eura, od čega je oko osam hiljada domaćinstava sa dugom preko 1.000 eura.
Više informacija potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom na broj 19100, na šalterima, web portalu www.epcg.com ili Facebook stranici.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code