Početna Ekonomija Povećana potrošnja električne energije u avgustu

Povećana potrošnja električne energije u avgustu

0

Prosječan avgustovski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 39,74 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Najnižu prosječnu potrošnju od 23,33 eura bilježe domaćinstva u Pljevljima, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 74,85 eura.

Picerija i restoran

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 2,08 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 2,69 odsto kupaca.
Domaćinstva su u avgustu potrošila 123.732.747 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 13,2 odsto više u odnosu na julsku potrošnju, odnosno 0,04% više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom avgusta 2017. godine.

Avgustovske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 57 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 198.543 kupaca.

EPCG je pokrenula akciju “Podijelimo teret 6”, za sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na visinu duga, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret 4 prije dvije godine.
Sva zainteresovana domaćinstva akciji se mogu priključiti tokom septembra, oktobra i novembra. Uslov za potpisivanje Sporazuma o izmirenju duga je da su plaćena tri posljednja računa. Prilikom potpisivanja Sporazuma, nema nikakvog učešća, a postojeći dug domaćinstva mogu otplaćivati na sljedeći način:

• Ukoliko je dug manji od 440 eura, iznos duga dijeli se sa 20 eura i na taj način dobija broj rata
• Ukoliko je dug već od 440 eura, dug se otplaćuje u 22 mjesečne rate u fiksnom iznosu od 20 eura

Od trenutka potpisivanja Sporazuma, prestaje dalji obračun zatezne kamate. Da bi Sporazum ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati i tekući račun. Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane klasične protokole.
Više informacija potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom na broj 19100, na šalterima, web portalu www.epcg.com ili Facebook stranici.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code