Povelja Herceg Novog Doris Pak

Povelja Herceg Novog Doris Pak

868
5
Podijeli

evropski forum zena 220616 1Žiri za dodjelu Oktobarske nagrade i Povelje Herceg Novog je na današnjoj sjednici jednoglasno odlučio da ove godine zvanje počasne građanke dodijeli Doris Pak, predsjednici Evropske partije žena, predsjednici Instituta “Robert Šuman”, predsjednici Fondacije za francusko-njemačku kulturnu saradnju i generalnoj sekretarki Francusko-njemačkog visokog savjeta kulture.

Pak je ličnost koja je doprinijela afirmaciji projekta kandidture Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine, kao i samog grada pred relevantnim evropskim institucijama, stoji u obrazloženju predsjednice Opštine Nataše Aćimović kao predlagača.

Picerija i restoran

“Svojim ličnim učešćem u manifestaciji “Evropski forum žena – Nove perspektive – Bez šminke”, zajedno sa “Lux Prize vikendom” – revijom filmova koji su dobili nagradu Evropskog parlamenta, doprinijela je ustostavljanju partnerskog odnosa Opštine Herceg Novi i Evropskog parlamenta, a isto tako je promovisala žensko preduzetništvo i puno ostvarivanje prava žena, navodi se u predlogu.

Kako je istaknuto, Pak je potom na ličnu inicijativu afirmisala Herceg Novi na evropskoj sceni, što je rezultiralo pozivima ovlašćenim predstavnicima Opštine da učestvuju u nizu međunarodnih konferencija na kojima do sada nije bilo predstavnika crnogorskih gradova.

“Sve ovo dokazuje da je grad Herceg Novi dobio iskrenu i posvećenu prijateljicu, tako da smatram da je više nego opravdano da se pomenutoj osobi dodijeli zvanje počasne građanke”, zaključuje se u predlogu predsjednice Opštine.

Žiri koji je donio odluku čine predsjednik Đuro Prijić i članovi: Maja Bakrač, Tamara Vukašinović, Tatjana Ateljević, Marko Poznanović, Vesna Babović, Gojko Matijašević, Jovan Subotić i Dragan Mračević.

Povelja Herceg Novog se dodjeljuje počasnom građaninu, odnosno licima koja su naročito zaslužna za razvitak i afirmaciju grada ili su njihov život i rad na drugi način vezani za HercegNovi.

5 Komentari

  1. Ona je dala ideju za kandidaturu HNovoga EPK kako smo prošli i koliko je para potrošeno a i njoj dato zaslužila je ovu povelju.Ovi oko nje su se dobro omastili.I treba zaslužili su.Samo napred koalicijo u nove radne pobjede i pljačke ovog naroda.Hoce li biti doček na trgu ove delegacije??????
    0    0

Ostavite komentar

*

code