Povoljan vjetar prati krstaše iz Italije ka Crnoj Gori

Povoljan vjetar prati krstaše iz Italije ka Crnoj Gori

1190
3
Podijeli

images_slike_sport_terra_da_mare_2_13Tradicionalna prekojadranska regata Tera da mare XI put startovala je jutros uspješno u 11,30 h iz Barija.

Prema riječima direktora JK Jugole Grakalić Predraga Vukčevića, vremenski uslovi su povoljni za jedriličare i sve se za sada odvija bez problema.

Picerija i restoran

Na “morski put” od 109 nautičkih milja krenulo je 66 jedrilica – 63 italijanske i 3 iz Crne Gore. Iako liste posada još uvijek nijesu konačne, Vukčević navodi da se na Škveru tokom noći očekuje preko 500 jedriličara:

“Uslovi su im odlični i ako se održe, može se desiti da čak prve jedrilice dočekamo večeras između 19 i 20 h. Imaju povoljan južni vjetar, i ako ih i dalje bude služio, vjerovatno će ih velika većina doći već do ponoći”, kazao nam je kratko Vukčević.

U Gradskoj luci, uprkos jugu i povremenoj kiši, sve je spremno za prihvat zaljubljenika ovog sporta, koji će svojim uplovaljavanjem u Boku simbolično “otvoriti” predstojeću turističku sezonu.

Kako je Vukčević dodao, svi gosti biće dočekani u duhu predstojećih praznika i posluženi priganicama i rakijom.

Jedriličari će po dolasku u Herceg Novi imati mogućnost da na vezu ostanu u luci na Škveru, ili da produže za Tivat, u Porto Montenegro, koji je ove godine suorganizator i koji je ponudio i svoje vezove.

U subotu će, kako je najavljeno, ranije biti održan “I Kup Boke Kotorske” koji će se jedriti od Herceg Novog, gdje je start, do Porto Montenegra, gdje će biti cilj.

Organizatori regate su Sportski univerzitet iz Barija, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog i Yachting club Porto Montenegro iz Tivta.

3 Komentari

  1. Žao mi je jer gubimo jednu lijepu i korisnu manifestaciju koja će za par godina biti jedan od glavnih dogadjaja u Crnoj gori iako mi imamo sve uslove da to bude u Novom.Opravdanja da je Škver mali ne pije vode.Da žele postoji dovoljno mjesta duž rivijere do Bijele da se veže ne 60 nego 160 jedrilica i da manifestacija bude još bolja proširenjem na rivijeru.Ovdje se radi o tome da je neko iz Novog radi svojih pozicija dogovorio da izgubimo regatu.Pokušavali su i kad sam ja bio na Škveru ali nisu uspjeli.
    0    0
  2. Ajmo danas posteno da prebrojimo koliko je jedrlica ostalo u HN a nije otislo u Tivat. Ja sam za sada prebrojao 2 vece i 3 male. I koliko vidim to su sve ljudi odavde sto su posli za ITA da ucestvuju na regati. Na mulo nema nista niti ikoga. Nem JK Jovo Dabovic koji je sve godine marljivo radio oko ovoga, mulo nije ocisceno od lokalnih brodica (Pajo, Trojan,Raco) znaci nista se i nije ocekival, nema hemiskih WC-a za nauticare. Pa pa regata za Tivat moji novljani uprkos saopstenjima za javnost PR sluzbe Opstine
    0    0

Ostavite komentar

*

code