Povratak Gladijatora: Zvjezdan Vidaković boksuje protiv Jasmina Hrskića u Nišu

Povratak Gladijatora: Zvjezdan Vidaković boksuje protiv Jasmina Hrskića u Nišu

9
Podijeli

Zvjezdan Vidaković, sa nadimkom Gladijator, vraća se u ring da ispiše nove šampionske stranice. On će 30. juna u Nišu boksovati u okviru spektakla NAISSUS BOXING NIGHT-a protiv boksera iz Zenice, Jasmina Hrskića.

Vidaković je napravio dvoipogodišnju pauzu u mečevima, ali je trenirao redovno. Ambicije ovog talentovanog borca su još veće sa ciljevima koje je zacrtao. Gladijator želi više zato se vraća nikad jači i spremniji da ode i taj korak dalje do konačnog cilja, do evropskog trona.

Picerija i restoran

„Iako me dugo nije bilo u magičnom četvorouglu, “ring” je svaki dan, bez izuzetka, bio i ostao moj posao i moja ljubav. Neprekidno sam trenirao i čekao novi trenutak, šansu. I dočekao sam, stanica povratka je Niš u kome ću 30. juna boksovati u okviru spektakla NAISSUS BOXING NIGHT-a” rekao je za Radio Jadran Vidaković.

On ističe da je nikad spremniji, ali i da ima veliku želju za trijumfom.

– Svjestan sam da meč u Nišu znači novo poglavlje ne samo u mojoj karijeri, već i u životu. Znači novi početak, vjerujem u jednu lijepu sportsku priču i karijeru u kojoj ću dati sve od sebe da tako i bude. Izuzetno sam srećan što će spetakl u Nišu okupiti ponovo na jednom mjestu sve nas koji smo činili jedan snažan i jak boks tim, „Balkan Boxing tim“ na čelu sa Nenadom Borovačninom. Imali smo niz sjajnih godina, velikih mečeva i manifestacija, koje se još uvijek prepričavaju, unijeli smo svježu krv u tada prilično zamrli profi boks na našim prostorima, bili smo sila, počevši od Nenada koji je bio šampion Evrope i treći na svijetu. Da, bili smo sila, zašto ne bi bili ponovo, još uvijek smo mladi i jaki i još uvijek imamo mnogo toga da pokažemo u ringu, siguran sam da će tako i biti“ – zaključio je Zvjezdan Vidaković.

Protivnik Vidakovića u Nišu biće Jasmin Hrskić, bokser iz Zenice. Dolazak na NAISSUS BOXING NIGHT 2017 su najavile već brojne legende ex-YU boksa, interesovanje je veliko u gradu meraka, a sam događaj biće u živom prenosu na televiziji Sport klub 3. od 20h.

Podsjetimo, ovaj Novljanin, bio je višestruki prvak Jugoslavije, zatim Srbije i Crne Gore u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji s preko 200 mečeva, od toga i deset u profesionalnim vodama, u poluteškoj kategoriji. Šampionski pojas prvaka Mediterana u najprestižnijoj, WBC verziji osvojio je u Herceg Novom avgusta 2013. u spektaklu za pamćenje. Na prepunom Škveru i manifestaciji koju je Zvjezdan poklonio svom gradu, poluteškaš Vidaković tada je ubjedljivo, jednoglasnom odlukom sudija, pobijedio Italijana Đuzepea Brusketa i samim tim našao se na 39 mjesto na svjetskoj WBC listi.

9 Komentari

Ostavite komentar

*

code