Povratak maturanata za vikend

Povratak maturanata za vikend

1285
3
Podijeli

Hercegnovski maturanti, odnosno učenici završnih razreda gimnazije i stručnih smjerova JU SMŠ privode kraju matursko putovanje po evropskim centrima, a njihov povratak očekuje se u subotu, odnosno nedjelju popodne, između 14 i 16 h.
Ekskurzija za sada protiče bez većih organizacionih i drugih problema, potvrđuje nam direktor ove obrazovne ustanove, Momir Dragićević:
“Prva grupa koja je krenula prošle subote, njih 131 iz gimnazije, turističke i građevinske škole putuje iz Beča ka Gracu i večeras oko 22 h trebalo bi da krenu ka Crnoj Gori. Njihov dolazak očekujemo sjutra poslijepodne, na parkingu Instituta Igalo. Druga grupa, koja je krenula u nedjelju trebalo bi da se vrati u nedjelju popodne. Tačno vrijeme ne možemo precizirati zbog zadražavanja na graničnim prelazima, ali vjerujem da bi to moglo biti između 14 i 16 h, kako je i ranije bila praksa”, kazao je kratko Dragićević.
Zajedno sa maturantima na proputovanju su 7 profesora, dva ljekara i tri vodiča:
“Manjih pritužbi jeste bilo, ali ništa alarmantno”, uvjerava Dragićević.
Na osmodnevnu eksurziju gradovima srednje Evrope, sa zadržavanjem u Budimpešti, Pragu i Beču, sa tri autobusa novske maturante i ove godine vodila je agencija Atlas turs.
Maturanti će od ponedjeljka ponovo u školske klupe, a kao učenicima završnih razreda, nastava će biti okončana 18. maja, prema zvničnom školskom kalendaru Ministarstva prosvjete.

3 Komentari

 1. “Djecica” kako da ne

  Svako ko pohadja SMS “Ivan Goran Kovacic” zna dobro da nema tu nikakve “nevine djecice”… odavno je to nazalost proslo
  1  0
 2. Predivno iskustvo za dječicu je moglo biti. Ko god da je organizator treba da snosi posledice, djeca su zadnju noć provela u hotelu u nedodjiji koja više liči na zapušteni sektaški zamak nego na hotel, platili su kaznu 1000€ zbog buke i za uspomenu donjeli noćne more. Sramotno i žalosno
  6  3
  • Treba tuziti agenciju i hotel, a profesori sa direktorom na čelu da objasne zasto su djecu u taj hotel poveli. Ni jedan roditelj nije platio ekskurziju da bi mu se dijete vratilo istraumirano, vec da se vrati sa pozitivnim utiscima. TUŽITI IH SVE
   3   3

Ostavite komentar

*

code