Požar u soliteru u Igalu i napad na reportera Radija Jadran

Požar u soliteru u Igalu i napad na reportera Radija Jadran

5886
14
Podijeli

U Igalu je oko 15 časova, u Norveškoj ulici, u soliteru broj 8 izbio požar. Kako smo se uvjerili na mjestu događaja, došlo je do kvara na instalacijama lifta na posljednjem spratu solitera, gdje se nalazi prostorija u kojoj je smješten elektro-motor.

pozar soliter 1Međutim, od nadležnih iz Službe spasavanja nijesmo mogli dobiti nikakvu informaciju niti u tom momentu napraviti  fotografije, jer, naišli samo na, malo je reći, nerazumijevanje novinarskog poziva i nasilničko ponašanje Gorana Mićunovića, jednog od vatrogasaca. On, inače, živi u stanu odmah do prostorija sa instalacijama. Uz njegove prijetnje sjekirom reporter Radija Jadran, Nebojša Gajić, morao je da napusti mjesto nesreće.

Picerija i restoran

Povrijeđenih, na sreću, nije bilo, ali pričinjena je materijalna šteta na instalacijama koje su odavno dotrajale. Kako su nam pojedini stanari rekli, nebriga i neplaćanje naknada za održavanje zgrade i liftova razlozi su ove nesreće.

Maloprije u razgovoru sa rukovodiocem Službe zaštite i spasavanja, Aleksandrom Škobljem,  dobili smo potvrdu da je požar izbio na 11. spratu solitera.

pozar soliter 2– Upućena su dva vozila i  6 vatrogasaca, koji su vatru gasili protivpožarnim aparatima. Na sreću  požar se zahvaljujući brzoj interveniciji nije proširio na susjedne stanove. Prije dva mjeseca uputili smo apel i upozorenje stanarima solitera u Igalu zbog  nedostaka hidrtanske mreže i sredstava za gašenje požara. Ništa nijesu uradili, jer očigledno nijesu ozbiljno shvatili rizik sa kojim žive. Ovo im je velika opomena – kaže Škobalj.

On je osudio nasilnički postupak vatrogasca Gorana Mićunovića prema novinaru Radija Jadran, uz obećanje da će protiv njega preduzeti sankcije.

14 Komentari

 1. NEK STE STO BRZE POPRAVE LIFTOVI U TOJ ZGRADI,NEKA NEKO PREDUZME NESTO,IMAM TAMO PRIJATELJICU KOJA JE INVALID I TREBA I ONA DA IZADJE VANI,A NEMOZE STEPENICAMA,VALJDA IMA NEKO KO CE PREDUZETI NESTO
  0  0
 2. Moji novinari, sami pišete da Mićunović živi do prostorija sa instalacijom!!! Upitaste li se da osim što je i on bio na radnom mjestu, da se nije uplašio za bezbijednost svoje porodice i svoje imovine, ili bolje da je dao izjavu pa nek’ sve izgori!? Jeste li čuli za stres?!
  0  0
 3. Micunovic, mnogo fin i opasno dobar covjek, nista lose nije napravio samo je krenuo sjekirom na novinara, novinara na duznosti. Sve jasno?
  0  0
 4. Mogu da razumijem novinarsku radoznalost,ali isto tako i Micunovica koji rizikujuci svoj zivot pokusava da lokalizuje pozar , ne znam detalje a volio bi cuti i pricu tog vatrogasca,ovako ovo lici na hajku,jer se nije nasao novinarima na usluzi ?!
  0  0
 5. re@Soliter
  E moj prijatelju..Kakva “crna” Opština, kakvi “crni” Organi Opštinski !? U soliteru gdje stanujem, u Bijeloj, nas par stanara čisti ulaz, mijenja sijalice, kreči ulaz, i sl..Ostali, a takvih je 70%, nije ni sijalicu promijenilo, od kad su doselili. Vjeruj mi da ima stanara, koji nijesu ni jednu jedinu sijalicu promijenili za dvadesetak godina..!? Moja majka od 67 godina, čisti i riba ulaz, i još par komsinica..Ja i komšija, smo prije par mjeseci okrečili dijelom ulaz (gdje je bilo ispisano, i na vidnim mjestima), a da nam niko nije ni sok donio da popijemo od komšija..Zagrađuje, pregrađuje, ko kako izvoli..Iznajme se stanovi, podstanari “ne šišaju živu silu”..A da im ja spomenem požarnu zaštitu, i slično..Ma..
  0  0
 6. Napad na novinara od covjeka koji radi u sluzbi za spasavanje pa dje ovaj svijet ide. Skobalju suspenduj ovog koji ne zna da mu je posao da spasava!!!!
  0  0
 7. Micunovicu je stan na isti sprat dje je i požar bio. Trebate i vi dragi novinari da pokažete malo razumijevanju prema čovijeku koji je umalo stan a možda i život, nedaj bože izgubio. Nije ništa gosp. Micunovic strašno uradio da bude vrijedno pominjanja u javnosti. To je kulturna, časna i poštena porodica.
  0  0
 8. Ovo je blam cijele sluzbe kad su im ovakvi sluzbenici. Pojedinci ruse ugled sluzbama. Treba citav gradosuditi pogotovo treba predshednica da osudi i podrzi lokalne novinare.
  0  0
 9. Sta ce preduzeti Opstina? Ako stanari ne mogu da se dog i redovno odrzavaju zgradu mora da postoji organ koji ce to srediti! Zasto taj stanar nije dozvolio novinaru? Mora da ima razlog! Treba li da se zapale i drugi soliteri od ovog , ako njegovi stanari ne placaju i ne odrzavaju!!
  0  0
 10. Nazalost ovo se svima i svaki dan moze desito a nista ne radimo na prevenciji i pripremi opreme. Mladi Skobalj je za pohvalu pokusava da ukaze i uradi. Vec se vide rezultati. Nadam se da ce sprovesti postupak protiv Micunovica jer nema se razloga niti opravdanja za takvo ponasanje. Kada smo vec kod ove teme ponasanje komunalnuh policajaca je katastrofalno.
  0  0

Ostavite komentar

*

code