Pozdrav Suncu u parku Boka sa 30 vježbača joge

Pozdrav Suncu u parku Boka sa 30 vježbača joge

3
Podijeli

Herceg Novi je jedan od 11 gradova Crne Gore u kojoj je organizvan jednosatni program “Jogom do mira i harmonije”.

U parku Boka je, pod starom glicinijom, vježbalo skoro 30 poborinka joge i onih koji vjeruju na njene blagodeti na zdravlje.
Instruktorka Aleksandra Kapetanović iz organizacije Art of living je zadovoljna što se pokret širi i što u Crnoj Gori već postoji nekoliko škola joge. Naša zemlja se tako treći put priključila mnogima u svijetu koji obilježavaju Međunarodnog dana joge.
Popularnost joge raste širom planete, u Americi vježba više od 15 miliona ljudi, Evropa prati taj trend popularnosti, pa i mi smo dio Evrope, kažu nam neki od učesnika, poomalo negodujući što je na betonskom platou u parku bilo polomljenog stakla.
Ambasada Indije, kao globalni inicijator, je partner u realizaciji događaja, a partneri su i turističke organizacije u 11 gradova.
Joga više nije zabluda i “đavolji posao”, kako su nekada postojale velike predrasude. Jer, joga je za sve religije, sve nacije i uzraste. To je sistem koji nema veze sa relegijom, to je jednostavno rad na sebi, uz vježbe-asane, osvješćeno disanje, opuštanje. Ona potiče od sankitske riječi koja znači jedinstvo i pomaže nam da nekako izbalansiramo i ujedinimo tijelo, um i duh. Ova drevna praksa se vjekovima razvijala. Nije slučajno da je opstala i da zaista pomaže pojedincima u stvaranju boljeg društva.
Sa Aleksandrom Kapetanović, kao intruktorka joge predstavila se i Marija Vidanović iz Novog Sada. Tokom ljeta sa zainteresovanim ona vježba jogu na otvorenom, u prelijepom ambijentu Gradskog muzeja Mirko Komnenović. To im je omogućio direktor JU Muzej i Galerija, Đuro Beli Prijić. Za sada imaju u bašti Muzeja jedan termin od 9.45 do 10 sati utorkom, četvrtkom i subotom. Vjerovatno će uskoro biti uveden još jedan od 19.30 do 21 čas.
Ambasada Indije, kao globalni inicijator, partner je u realizaciji događaja. Partneri su i NVO Natura i Kancelarija za rodnu ravnopravnost opštine Herceg Novi.

Picerija i restoran

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code