POZITIVNA OCJENA IZ VLADE O KANDIDATURI HERCEG NOVOG ZA TITULU EVROPSKA PRIJESTONICA...

POZITIVNA OCJENA IZ VLADE O KANDIDATURI HERCEG NOVOG ZA TITULU EVROPSKA PRIJESTONICA KULTURE

104
0
Podijeli

U Vladi je predstavljen projekat kandidature Herceg Novog za titulu evropska prijestonica kulture 2021.

Prezentaciji su prisustvovali potpredsjednik Vlade Duško Marković, ministar kulture Pavle Goranović, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Sekretarijata za razvojne projekte i Opštine Budva.
Predsjednica opštine Nataša Aćimović i njen savjetnik i inicijator projekta „Herceg Novi 2021. godine” Dušan Radović imali su uvodne riječi, a o kandidaturi su govorili članovi ekspertskog tima na čelu sa Aleksandrom Pekovićem.
Predstavnici Vlade su upoznati na koji će se način Herceg Novi predstaviti u aplikaciji koja će biti predata do 23. oktobra Evropskoj komisiji. Bilo je riječi i o značaju evropske prijestonice kulture za Herceg Novi i državu. Crna Gora će 2021. biti prepoznata kao država evropskih vrijednosti sa svojim autentičnim kulturnim i umjetničkim doprinosom. Istaknuto je da će titula, Herceg Novom obezbjediti reputaciju evropskog mjesta, poželjnog za boravak, da će otvoriti grad kao destinaciju, stvoriti povoljniju klimu za investicije i rezultirati potpunom promjenom imidža grada a time i države.
Predstavnici Vlade pozitivno su ocjenili predstavljenu kandidaturu za evropsku prijestonicu kulture i istakli da im je drago da Herceg Novi kao grad sam za sebe predlaže gotova rješenja. Zvaničan stav Vlade o tome biće saopšten narednih dana.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code