Poziv Novljanima da dođu na “Cicvarijadu” u Bileću

Poziv Novljanima da dođu na “Cicvarijadu” u Bileću

3069
4
Podijeli

bileca cicvara 310516Prezentacijom manifestacije “Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva” i “Cicvarijada”, u velikoj skupštinskoj sali, Novljani su pozvani da budu gosti 17, 18, i 19. juna  u Bileći. Manifestacija je prerasla u raznovrsnu sajamsku izložbu na kojoj se ove godine očekuje učešće preko 100 izlagača iz regiona, od velikih kompanija do individualnih proizvođača i više od 10.000 posjetilaca.

Predstavnici opštine Bileća pozvali su Novljane da dođu u njihov grad i prisustvuju najvećoj sajamskoj manifestaciji u Istočnoj Hercegovini i jednom od najvećih događaja ovog tipa u Republici Srpskoj.

Picerija i restoran

bileca cicvara 310516 2Direktor Turističke organizacije Bileća, Nikola Bajović nada se i nastavku dobre saradnje sa izlagačima iz Herceg Novog i Novljanima.

 

– Posjeta je svake godine sve bolja, i ova manifestacija poprima sve veći privredni i turistički značaj. Pozivamo građane Herceg Novog da budu naši gosti – rekao je  Bajović.

Opština Bileća treći put organizuje “Dane bilećkih proizvoda i stvaralaštva”, i u okviru njih “Cicvarijadu”. Bajović je objasnio da je sve počelo 2009. godine, sa idejom da se okupe bivši pitomaci Škole rezervnih oficira JNA. Prvo okupljanje priređeno je 2010. godine, a od 2014. godine je u svrhu promocije privrednih potencijala tog kraja organizovana ova manifestacija. I ove godine se na defileu očekuje oko 1000 “Bilećanca” – pitomaca bivšeg ŠROP-a, iz svih država bivše Jugoslavije.

Učesnici će se takmičiti u pripremanju cicvare, a gosti će imati priliku da degustiraju tradicionalni hercegovački specijalitet.

Biće priređeni i brojni prateći programi, među kojima i susreti privrednika iz regiona.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code