Poziv Novske liste za raspravu o Institutu Igalo prihvata većina političkih partija:...

Poziv Novske liste za raspravu o Institutu Igalo prihvata većina političkih partija: Za DPS to je politički marketing

12
Podijeli

Osluškujući kako aktuelne političke partije koje čine vlast i opoziciju u Hreceg Novom reaguju na poziv Novske liste da se večeras sastanu i pokušaju dogovoriti kako da zaustave najavljenu privatizaciju Instituta Igalo, Radio Jadran  je saznao da će većina prihvatiti poziv, osim SDP, koji je “na putu” i DPS-a, koji smatra da je Skupština mjesto za takvu priču.

Dragan Šimrak iz vladajućeg SDP-a kratko je kazao da niko od predstavnika ove političke partije „koji bi ozbiljno mogli na tu temu da pričaju“ neće prisustvovati sastanku, jer su svi službeno odsutni zbog ranije preuzetih obaveza. Oni će svoj stav naknadno saopštiti.

Picerija i restoran

Tatjana Fanfani iz opozicionog SD-a najavila je svoje, kao i prisustvo još nekoga iz stranke. Ona će doći na sastanak, jer, kako kaže, poštuje svako političko mišljenje u Herceg Novom, a i nada se nekom dobrom predlogu:

– Sve što bude u interesu ove opštine i njenih građana svakako treba saslušati i uvažiti. Iskreno rečeno, vrlo sam tu neiskusna, odnosno nisam bila uključena u ovaj problem. Ali, želim da se uključim, jer želim da procijenim i vidim šta je to što može biti interesantno za Opštinu Herceg Novi – kazala je Fanfani.

Sastanku će prisustvovati i predstavnik opozcionog građanskog pokreta IZBOR, Mladen Ivanović, jer, kako je kazao, radi se o Institutu – „ličnoj karti Herceg Novoga“.

– Moram da vidim šta političke partije, odnosno oni koji su nas pozvali misle o tome, kao i da dam svoje mišljenje. Političke partije imaju najveći uticaj na privatizaciju Instituta, jer da nije bilo njih, ne bi ni se ni pričalo o privatizaciji i Institut ne bi bi došao u ovakvu situaciju – kategoričan je Ivanović.

Simonida Kordić iz vladajućeg DF-a najavila je učešće na skupu, jer je riječ o temi koja je veoma bitna za građane Herceg Novog, te zbog toga što je, kako navodi, Institut jedan od najznačajnijih resursa ovog grada:

– Smatramo da kao lokalna vlast, niti kao građani Herceg Novoga ne smijemo ostati u potpunosti na marginama ili ne pokušati barem da iznesemo svoje mišljenje i učinimo ono što je u granicama naših pravnih kapaciteta, kako bismo obezbjedili da Herceg Novi ne bude oštećen. Posebno u privatizacionim procesima koji su često bili neadekvatno sprovođeni – kazala je Kordić.

Ona je objasnila da je opštinska vlast pravno limitirana u mogućnostima da neposredno učestvuje u privatizacionim procesima, dok centralna vlast nastoji da je u potpunosti isključi iz tih procesa, kao i građane.

Predstavnici opozcionog DPS-a neće se pojaviti na sastanku, jer je poziv na ovaj sastanak neosnovan, pošto je privatizacija Instituta u nadležnosti države Crne Gore, kazao je Slobodan Radović Krušo.

– Taj postupak Novske liste po meni je politički marketing. Sve to što rade na ovaj način, mogli su da urade transparentno u Skupštini opštine Herceg Novi, gdje je jedino legitimno mjesto da se o tome raspravlja. Još uvijek nije urađeno bilo šta što bi se moglo nazvati definitivnim vezano za privatizaciju Instituta –  objasnio je on.

Komentar i potvrdu predstavnika vladajućeg SNP-a nismo uspjeli dobiti, jer nam se liderka Danijela Đurović nije javljala. Takođe ni komentar opozcionog odbornika Aleksandra Škobalja koji nije bio dostupan.

U međuvremenu smo saznali da će predstavnik Demokrata učestvovati u razgovorima političkih partija oko sudbine Instituta Igalo.

12 Komentari

 1. Koja je poenta tog sastanka ??? Novska lista posrce sve vise i vise.
  Poslusajte kolegu iz DPS-a i pricajte o tome dje treba,a ne iza zatvorenih vrata da gradjani ne mogu da cuju…Isto ste napravili i sa surlasem,formirali neki tim i nista ne radite.Sramota me vase sramote…

  8
  10
 2. Najzad dr Mariću da se čuje i Vaš glas na koga smo skoro godinu dana čekali. Istina, nikada nije kasno. Jasno da zbog prirode posla kojim se bavite nemate vremena da se viiše politički angažujete, ali svaki Vaš predlog, inicijativa,mišljenje itekako su potrebni za rješavanje gorućih pitanja u ovom gradu. Vaši glasači – glasači Novske liste pružaju Vam i dalje veliku podršku i vjeruju u Vas, zato nemojte nas iznevjeriti.

  12
  2
 3. E moj doktore Maricu. Sprdaju se tvoji i s tobom i sa gradjanima i sa nama radnicima…Ocete nesto a ne znate sta ocete…Kakvi crni sastanci,zakazite tu Skupstinu i posaljite poruku,molbu,zahtjev, ka vladi Crne Gore.

  18
  6
 4. Po Simrak svi su mu “kadrovi” na putu…neozbiljna izjava koja sugeriše da ih maksimalno spremnih da govore na ovu temu nema više od dvoje-troje, ako tu računamo i g. SIMRAKA kao eksperta za sve teme. Žalosno za partiju koja bi, da je sreće, trebala da okuplja intelegtualnu elitu. Mogli su bar da pošalje ekonomistu Filipovica koji je kao odbornik bio zapažen po ekonomskim temama. Ima se utisak da je SDP ne na putu no na “placenom” odmoru kao i radnici BANJE. A Novaka tzv.lista providno kao i obično pokušava da kupi političke poene.

  14
  6
 5. Sastanite se i pokušajte raspraviti kako da odmah očistite deponiju sa smećem na Šištetu,koju ste otvorili tik uz magistralni put , a strani programi dolazaka pacijenata u Institut već počeli.
  Ima ko će se starati o privatizaciji Instituta.

  8
  5
 6. Zamislite da se Institut da Mici K. na upravljanje hahaha
  Ne igrajte se s nasom inteligencijom.
  Dobro zbori Kruso,cemu netransparentni sastanak? Da li to Novska lista zeli da sakrije neznanje od gradjana ?Zasto u Skupstini ne pricate o tome da svi cujemo ?

  16
  8
 7. Ne bih rekao da prihvata vecina ovaj predlog. Novska lista previse folira ovaj narod, bice njeni celnici stvarno misle da smo svi ludi, ili glupi. Ovako nam i treba, kad nas predstavljaju neobrazovani i neiskusni. Zalosno, da zalosnije ne moze biti.

  21
  9

Ostavite komentar

*

code