Poznat datum restrikcija vode u Herceg Novom

Poznat datum restrikcija vode u Herceg Novom

10
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg novi 1Herceg Novi će i ove godine zbog redovnog godišnjeg remonta objekata i postrojenja HE na Trebišnjici ostati bez oko 400 sekundnih litara vode sa Plata.

– Dovodni tunel za HE Dubrovnik biće prazan od 14. do 30. maja. Detaljnija obavještenja o terminima isporuke vode potrošačima biće data u toku sljedeće sedmice – potvrdili su iz tehničke službe „Vodovoda i kanalizacije“ d.o.o.

Picerija i restoran

U slučaju eventualne izmjene termina potrošači će biti blagovremeno obavješteni.

Restriktivno snabdijevanje vodom će, ipak, ove godine biti prije pune sezone, a ne kao ranijih godina u junu. Moguće su i znatno blaže restrikcije od uobičajenih 20-časovih u periodu čišćenja sistema, kazala nam je ranije direktorica hercegnovskog „Vodovoda i kanalizacije“ d.o.o. Jelena Đaković.

– Nivo Opačice trenutno je dosta dobar, preuzimaćemo ponovo vodu iz Regionalnog vodovoda, kao i iz Konavala, tako da ne mora da znači da će restrikcija biti – kazala je Đaković.

Lani je Herceg Novi imao dvostruke restrikcije zbog remonta postrojenja i agregata HE Dubrovnik, u trajanju od dva puta po dvadeset dana. Srećom, neće se ponoviti.

Početkom marta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma potpisan je ugovor sa izvođačem radova I faze spajanja Herceg Novog na regionalni sistem vodosnabdijevanja. U I fazi radiće se rekonstrukcija starog cjevovoda na području tivatske opštine, u dužini od 720 m. Za nju je Regionalni vodovod obezbijedio 300 hiljada eura iz sopstvenih sredstava.

10 Komentari

  1. Sve cestitke svecanom otvaranju sezone u Herceg Novom…prosto znate sto turizmu treba…bravo za skolovani kadar na odgovornim funkcijama grada.

  2. ima li naroda, ima li svjesti, ima li morala da izadjemo na ulicu bas prvog dana kad krene restrikcija pa malo da mi vrsimo restrikcije saobracaja i slicno… zato nas i jasu kad ih pustamo

  3. Jeste moji dobri, ovizi, onizi, ali hoce li biti restrikcija ili ne, pitanje je sad, iz clanka se moze samo razabrati- fino bi bilo kad bi bilo-Sve jasno?

Ostavite komentar

*

code