Poznat datum restrikcija vode u Herceg Novom

Poznat datum restrikcija vode u Herceg Novom

5874
10
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg novi 1Herceg Novi će i ove godine zbog redovnog godišnjeg remonta objekata i postrojenja HE na Trebišnjici ostati bez oko 400 sekundnih litara vode sa Plata.

– Dovodni tunel za HE Dubrovnik biće prazan od 14. do 30. maja. Detaljnija obavještenja o terminima isporuke vode potrošačima biće data u toku sljedeće sedmice – potvrdili su iz tehničke službe „Vodovoda i kanalizacije“ d.o.o.

Picerija i restoran

U slučaju eventualne izmjene termina potrošači će biti blagovremeno obavješteni.

Restriktivno snabdijevanje vodom će, ipak, ove godine biti prije pune sezone, a ne kao ranijih godina u junu. Moguće su i znatno blaže restrikcije od uobičajenih 20-časovih u periodu čišćenja sistema, kazala nam je ranije direktorica hercegnovskog „Vodovoda i kanalizacije“ d.o.o. Jelena Đaković.

– Nivo Opačice trenutno je dosta dobar, preuzimaćemo ponovo vodu iz Regionalnog vodovoda, kao i iz Konavala, tako da ne mora da znači da će restrikcija biti – kazala je Đaković.

Lani je Herceg Novi imao dvostruke restrikcije zbog remonta postrojenja i agregata HE Dubrovnik, u trajanju od dva puta po dvadeset dana. Srećom, neće se ponoviti.

Početkom marta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma potpisan je ugovor sa izvođačem radova I faze spajanja Herceg Novog na regionalni sistem vodosnabdijevanja. U I fazi radiće se rekonstrukcija starog cjevovoda na području tivatske opštine, u dužini od 720 m. Za nju je Regionalni vodovod obezbijedio 300 hiljada eura iz sopstvenih sredstava.

10 Komentari

 1. Sve cestitke svecanom otvaranju sezone u Herceg Novom…prosto znate sto turizmu treba…bravo za skolovani kadar na odgovornim funkcijama grada.
  1  0
 2. ima li naroda, ima li svjesti, ima li morala da izadjemo na ulicu bas prvog dana kad krene restrikcija pa malo da mi vrsimo restrikcije saobracaja i slicno… zato nas i jasu kad ih pustamo
  0  0
 3. Jeste moji dobri, ovizi, onizi, ali hoce li biti restrikcija ili ne, pitanje je sad, iz clanka se moze samo razabrati- fino bi bilo kad bi bilo-Sve jasno?
  0  0

Ostavite komentar

*

code