POZORIŠNA I FILMSKA SCENA NOVOG

POZORIŠNA I FILMSKA SCENA NOVOG

153
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U dvorani Park od 21 čas u izvođenju Hercegnovskog pozorišta biće odigrana predstava za djecu ali i odrasle HILPERIK, STRAŠNI RAZBOJNIK.

U isto vrijme na tvrđavi Forte Mare prikazuje se film Malci.
Minioni je američki animirani film, čije je snimanje počelo 2013, a završeno 2014. godine. Premijerno prikazivanje održano je 11. juna 2015 u Londonu, a film je izašao u SAD-u 10. jula 2015. godine. Režija: Kyle Balda, Pierre Coffin, a igraju Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton.
Nakon toga od 23 časa još jedna projekcija, a riječ je o filmu ANT-MAN, inspiriran popularnim stripom.
Super junak Ant-Man naoružan je genijalnim odijelom s nevjerovatnom sposobnošću da se smanjivanjem do veličine mrava, njegova snaga proporcionalno povećava. Razne opasnosti vrebaju sa svih strana, a Pym i Lang će naći način kako spasiti svijet.
Glumačku ekipu čine Paul Rudd kao Scott Lang tj. Ant-Man, Evangeline Lilly kao Hope Van Dyne, Corey Stoll kao Darren Cross tj. Yellowjacket, Bobby Cannavale kao Paxton, Michael Peña kao Luis, Judy Greer kao Maggie, Tip “Ti” Harris kao Dave, David Dastmalchian kao Kurt, Wood Harris kao Gale, Jordi Mollà kao Castillo i Michael Douglas kao Hank Pym.
Filmom APOKALIPSA DANAS, redatelja Francisa Forda Coppole, u organizaciji JUK Herceg fest i škole filma Uvod u fillm, u Kući Iva Andrića, u 21 čas nastavlja se revijalno prikazivanje antologijskih ostvarenja “Sijenke zaboravljenih”.
Radnja filma odvija se za vrijeme Vijetnamskog rata, a riječ je o klasičnom ostvarenju američke kinematografije, iako je kad se 1979. godine tek pojavio u kino dvoranama, njegov status bio daleko od onoga kojeg uživa danas. Danas ovo filmsko ostvarenje svakako predstavlja klasik, kojeg je 2009. godine London Film Critics’ Circle proglasio najboljim filmom napravljenim u posljednjih trideset godina.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code