Pozorište lutaka iz Mostara gostuje s bajkovitom predstavom „Kresivo“

Pozorište lutaka iz Mostara gostuje s bajkovitom predstavom „Kresivo“

1041
0
Podijeli

kresivoU Herceg Novom će sjutra i preksjutra biti odigrane četiri lutkarske predstave „Kresivo“, Pozorišta lutaka iz Mostara, za uzrast od 5 do 11 godina. Predstava je spremljena po poznatoj lijepoj i čarobnoj bajci velikog pripovjedača Hansa Kristijana Andersena.

Vjerovatno danas mnogi nikad nijesu ni vidjeli kresivo i ne znaju čemu služi, a to je zanimljivi starinski predmet koji stvara iskre. Uz pomoć tih iskri u davnim vremenima ljudi su dozivali vatru.

Picerija i restoran

Glavni junak u lutkarskoj predstavi je mladi vojnik koji traži svoju sreću. Na početku priče on misli da je sreća skrivena u novcu. Uz pomoć Stare vještice Vojnik dobija puno novca, ali uskoro postaje svjestan da novac ne donosi sreću čovjeku. Uz pomoć iskri starog kresiva on poziva Velikog psa – čuvara skrivenog blaga, a Veliki pas pomaže Vojniku da nađe i put do srca lijepe Princeze. Tako se od iskre kresiva rađa jedna prava i čista ljubav.

U autoprskom timu su: dramaturg i reditelj, Slavčo Malenov, jezička obrada, Nedžad Maksumić, lutke i kostimi, Silva Bačvarova, scenografija, Vasil Rokomanov, muzika, Vladimir Džambazov, izrada lutaka Petar Čekurov, Snežana Grkova, Ganka Kirilova i Elizabet Zabunova. Izrada dekoracije, Rumen Benkovski, Valja Germanova i Petar Čekuro, majstor zvuka i svjetla, Amer Ćatić, a majstor scene Mirsad Bijedić.
Vojnika igra Igor Vidačković, Staru Vješticu, Gostioničarku, Kraljicu Diana Ondelj Maksumić, Velikog Psa, Lukavog i Dželata, Sergio Radoš, Debelog i Kralja Nedžad Maksumić, a Princezu Nermina Denjo.
„Kresivo“ je na sceni Dvorane Park u utorak u 18 h i u srijedu u 10, 12 i 14 h.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code