Pravoslavci i ljubitelji etno zvuka na Belavisti dočekuju Novu godinu s Balkanikom

Pravoslavci i ljubitelji etno zvuka na Belavisti dočekuju Novu godinu s Balkanikom

17
Podijeli

Sve je spremno za koncert Sanje Ilića i Balkanike, koji je poklon Crkvene opštine Herceg  Novi i Turističke organizacije, Hercegnovljanima i gostima povodom dočeka pravoslavne Nove godine.

Svečanost kojom će se obilježiti početak godine po julijanskom kalendaru održaće se pored crkve Svetog Arhangela Mihaila, na trgu Belavista, u 22 sata, a planirano je da traje do pola sata iza ponoći.

Picerija i restoran

U okviru dočeka, po tradiciji, biće upriličeno i nalaganje badnjaka.

Organizatori očekuju  veliki broj posjetilaca. Sve službe, zadužene da događaj uspješno protekne,  su na terenu.

Grupa Balkanika, na čelu sa renomiranim kompozitorom i Sanjom Ilićem, okuplja deset mladih, poznatih i talentovanih muzičara koji sviraju drevne balkanske instrumente, a iza sebe imaju preko 100 koncerata širom svijeta. Dva ženska etno vokala i jedan muški rok-vokal, u kombinaciji sa tvrdim elektronskim zvukom i drevnim balkanskim instrumentima, postižu fantastičan, moderan i originalan zvuk koji se sada po prvi put čuje na Balkanu.

Balkanika je osnovana 2000. godine i konstantno razvija zvuk bez ekvivalenta na svjetskoj muzičkoj sceni. Muzički stil je teško opisati, to je originalni zvuk koji, uz moderan senzibilitet, kombinuje “world music” elemente i snažne ritmove Balkana.

17 Komentari

 1. Kacmarinu, zasto kao pripadnik zivlja kome pripada “najveci dio Hercegnovskog stanovnistva” kao ime upotrebljavate talijanstinu? Zasto lijepo, na jeziku tog “vecinskog” stanovnistva ne upotrebite ime “morski k…ac” ( sto kacmarin znaci) pa da vasa “vecina ” razumije kako se potpisujete.

 2. Kacmarinu, ovako je bilo ranije i na Kosovu: srpska nova godina, srpski direktori, srpska cirilica, srpsko ovo, srpsko ono. A sada? Ne osta nista, cak ni Kosovo nije srpsko no svoje.

 3. Totalni debakl najvece bine ikad vidjene u Starom gradu tzv Vavilonske kule..
  Iako nije odrzan pred sacicom ljudi jer je kisilo samo u tih sat vremena nekim “cudom”,koliko je kostalo opstinu jel isto ko sajam knjiga,trg od cirilice i ostale strogo nacionalisticke manifestacije na Belavisti? 20 000?
  Inace one 4 “palme” oko crkve izgledaju zaista…suvise falusno… Bice oslikavaju pravo stanje stvari.

  11
  11
 4. Plačite i tugujte “Novljanski Špicofobisti”, ali sinoć u ponoć vam je Hercegnovski živalj pokazao i dokazao svojim tradicionalnim načinom proslave dolaska Pravoslavne Nove Godine kako se slavi nacionalna pripadnost i kome pripada najveći dio Hercegnovskog stanovništva.

  12
  11
  • Ledinac – raspitaj se, ima još pravoslavnih naroda na svijetu koji to slave,ali vjerovatno nisi bio na času .Sada idi na internet i pretražuj i onda nam pošalji koji su to narodi !!!

   4
   3
 5. Cuo sam ideju da s obzirom da su bratski gradovi da se ljetnja verzija (kao exit-sea dance festivala) sabora trubaca u Guci odrzi na Belavisti u avgustu odma nakon mjesec dana “Trga od cirilice”.

  18
  18
 6. Dodjite na Belavistu gusle i etno 12 mjeseci godisnje ko da je Amfilohijeva prcija 😀 Ovo je bina za Vembli,nadam se da ce bit fotke kreatura u vojnim uniformama iz Devedesetih?

  34
  23

Ostavite komentar

*

code