PREDAVANJE DR NATAŠA RADOVIĆ: ULOGA MEDICINSKE SESTRE-TEHNIČARA U DIJABETOLOŠKOM TIMU

PREDAVANJE DR NATAŠA RADOVIĆ: ULOGA MEDICINSKE SESTRE-TEHNIČARA U DIJABETOLOŠKOM TIMU

214
0
Podijeli

Radi unapređenja liječenja šećerne bolesti, od koje sve više obolijevaju i građani Boke, u Opštoj privatnoj boilnici Meljine sjutra će u u Plavom salonu, u 13:30 h predavanje održati spec. endokrinološkinja dr Nataša Radović.

Predavanje je naslovljeno „Uloga medicinske sestre- tehničara u dijabetološkom timu” i organizovano je u saradnji sa farmaceutskom kućom „Novo Nordisk”.
– Kako veliki broj oboljelih ne postiže željene vrijednosti šećera u krvi potrebno je da se u njihovo liječenje uključe više medicinske sestre i tehničari. Zdravstveni radnici treba da djeluju timski da bi se preduprijedila bolest i spriječile njene teške posljedice. Zahvaljujući nezdravom načinu života i ishrane sve je više dijabetičara i na internom odjeljenju Opšte privatne bolnice Meljine – ističe za Radio Jadran dr Nataša Radović.
U svijetu je registrovano 300 miliona ljudi sa dijabetesom, a do 2030. Svjetska zdravstvena organizacija prognozira da će ih biti više od 550 miliona.
Predavanje je prije svega namjenjeno zdravstvenim radnicima i zato iz Bolnice Meljine pozivaju sve zainteresovane, pogotovo medicinske sestre i tehničare da ga otparte radi što boljeg timskog rada u prevenciji i liječenju šećerne bolesti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code