PREDPREMIJERA “HASANAGINICE” NA PURGATORIJAMA

PREDPREMIJERA “HASANAGINICE” NA PURGATORIJAMA

98
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Predstava “Hasanaginica” u režiji Reditelja Jagoša Markovića večeras će biti pretpremijerno odigrana u takmičarskom programu u okviru ovogdišnjeg tivatskog festivala Purgatorije.

Marković nakon 14 godina ponovo na scenu postavlja čuveno djelo Ljubomira Simovića „Hasanaginica”u produkciji Centra za kulturu Tivat.
Centar za kulturu Tivat svake godine ima jednu svoju produkciju čija premijera bude u okviru festivala Purgatorije. Ove godine odlučeno je da to bude „Hasanaginica”.
Glavne uloge u ovom komadu tumačiće: Branimir Popović, Kristina Stevović, Meto Jovanovski, Radmila Živković, Anita Mančić, Aleksandar Srećković – Kubura, Stefan Kapičić, Momčilo Otašević, Emir Ćatović i Miloš Pejović.
Predstava će biti igrana u Atrijumu ljetnjikovca Buća – Centra za kulturu Tivat, večeras u 21.30 h, kao i naredna dva dana za kada su zakazane premijera i prva repriza.
Jubilarni 10. Festival mediteranskog teatra, PURGATORIJE održava se do 10. septembra. Imajući u vidu obim i kvalitet programa, organizacije i selekcije predstava, svakako je jedan od najznačajnijih festivala u regionu. U 75 festivalskih dana biće izvedeno 95 dešavanja: pozorišnih predstava, koncerata, likovnih izlagačkih dešavanja i koncerata dokumentarnih filmova.
Osim u Tivtu, na više scena i prostora CZK, programi Purgatorija ovog će se ljeta odvijati i u Porto Montenegro kao i na Luštici. Cijeli festival košta 165.000 eura, a produkcija nove predstave Hasanaginica dodatnih 95.000 eura.
Novac obezbjeđuju Opština Tivat i Ministartstvo kulture kao pokrovitelji i brojni sponzori od kojih je glavni kompanija Luštica Development.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code